Water for the Philipines

Locatie: Filipijnen | |


Op de Filipijnen is landbouw een van de hoofdinkomsten voor een groot deel van de bevolking. De laatste jaren bedreigen de eigenaren van grote stukken land de kleinere boeren. Noodgedwongen verhuizen zij naar de berggebieden om daar te werken. Door ontbossing van dit gebied is er veel erosie en is landbouw lastig uit te voeren. Daarnaast is de toevoer van water moeilijk, omdat het gebied hoger gelegen ligt.

Pieter, student aan de TU Delft, zal onderzoek doen op een boerderij in dit gebied om de watervoorziening te verbeteren. Het plan is om een pomp the installeren op deze boerderij (een ram pomp). Het water zal gebruikt worden voor irrigatie en vee, maar er zal ook een ontwerp komen voor een drinkwaterzuivering. Dit alles zal gebeuren op een lokale boerderij, zodat ook studenten en andere boeren deze kunnen bezoeken en zo de technieken elders kunnen implementeren.

Het tweede deel van het onderzoek zal gaan om de watervoorziening in Malapatan. Door het opsporen van de problemen kan een aanbeveling geschreven worden voor de lokale partijen om de huidige watervoorzieningen te verbeteren, zodat deze beter en efficiënter wordt.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan