Team Jumbo

Locatie: India | |

Rickshaws bouwen in Varanasi

Voor zes maanden lang is een team van vijf studenten, ook wel Team Jumbo genoemd, naar India gereisd om daar een rickshaw prototype te ontwikkelen. Onder toezicht van Naveen Singh, ondernemer van SWV Wheels, hebben zij dit plan uitgevoerd in Varanasi, Uttar Pradesh. 

Rickshaw 2.0

Rickshaw 2.0 had als doel om de mogelijkheden en huidige ideeën over de rickshaw aan te passen aan de Indiase  rickshaw cultuur die er heerst in dit gebied. Dit hebben ze gedaan door de bevindingen over de huidige rickshaw zo goed mogelijk te implementeren in het nieuwe model.  Het team heeft het project op twee locaties uitgevoerd, in Delft en in Varanasi ,onder leiding van Annemiek van Boeijen en Virkram Parmar. Rickshaw 2.0 is in opdracht van Enviu India gemaakt samen met het fiets-rickshaw bedrijf ‘SMV Wheels’. Het oorspronkelijke doel van Team Jumbo was om de leefomstandigheden van de bestuurder van de rickshaw te verbeteren, waarbij het prototype een betere techniek zou hebben en makkelijker zou zijn in gebruik. Ook wilden ze een vernieuwd business model schrijven voor het bedrijf als afronding van het project.

Horen

Om de criteria en beperkingen van de rickshaw vast te stellen, heeft het team in het eerste deel van het project het bedrijf en de omgeving geëvalueerd. Op deze manier creëerde ze ook draagvlak voor de nieuwe rickshaw bij de lokale bevolking van Varanasi.

Maken

In het tweede deel van het project hebben ze ontwerpafwegingen gemaakt en aan de hand van de evaluatie een nieuwe rickshaw ontworpen. Het nieuwe model is ergonomisch, functioneler en bovendien makkelijker in gebruik voor zowel de bestuurder als de passagier. Er is een business plan ontwikkeld voor het versimpelen van het productieproces en een voor een betere uitvoering van het productieproces door het bedrijf. De betere uitvoering is voornamelijk te danken aan een verbeterde leveringsketen en oplossingen bij geld gerelateerde problemen.

Afleveren

In het laatste deel van het project zijn de resultaten zichtbaar; een verbeterd product en een business model dat zich vooral richt op het gebruiker-midden ontwerp.  Team Jumbo heeft toekomstmogelijkheden aan het bedrijf voorgesteld, even als hoe het project verder zou kunnen gaan.

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op de website van Brian: www.brianbaldassarre.com , de website van Kathryn: www.kaaathryn.com, de website van Daniel: http://www.danielveenboer.com of op de team blog: www.jumbojugaad.wix.com/rickshawproject

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan