Sustainable Soil Maldives

Locatie: Addu, Maledieven |

Wij zijn Sustainable Soil Maldives en wij zijn een project aan het opzetten waarbij wij organisch afval gaan verminderen door middel van compostering. Wij zijn ons project aan het opzetten in de stad Addu, op de Malediven. Wij, Sterre Breedijk, Ruth Vraka, Thom van der Ent en Nicolaas van Zuylen werken aan dit project onder toezicht van de TU Delft. Om mogelijk uw verwachtingen te temperen, zijn de Malediven niet alleen kristalheldere zeeën en witte stranden. De Malediven hebben heel veel problemen zoals afvalbeheer, te weinig land voor te veel mensen en klimaatverandering! We gaan twee specifieke problemen aanpakken met betrekking tot organisch afvalbeheer en landbouw op de Malediven. Deze zullen we hieronder gedetailleerder beschrijven.

Op het moment wordt 90% van het voedsel dat op de Malediven wordt geconsumeerd geïmporteerd. Dit is voornamelijk uit India of Sri Lanka. Dit komt door de beperkte hoeveelheid vruchtbare grond (of überhaupt grond) op de Malediven. Het importeren van deze grote hoeveelheden voedsel leidt tot veel CO2-uitstoot en maakt het voedsel duurder voor de lokale bevolking. 

Daarnaast is er een groot afvalprobleem op de Malediven, aangezien er weinig ruimte is om het afval te verwerken. Er is zelfs een eiland dat volledig bedekt is met afval, genaamd 'Trash Island'. Binnen het afvalprobleem hebben mensen veel moeite met het weggooien van organisch afval. Het meeste organische afval dat wordt weggegooid door resorts, huishoudens of andere grote organisaties wordt 's nachts in de zee gegooid! Vaak spoelt dit afval aan op de kust, wat de prachtige witte stranden vervuilt waar de Malediven zo beroemd om zijn.

We willen een duurzame oplossing vinden voor de bovengenoemde problemen. Om te beginnen willen we 'compost kits' schenken aan resorts, scholen, boerderijen, huishoudens, etc., zodat ze hun organisch afval kunnen hergebruiken door er compost van te maken. Wij gaan 2 soorten compost methodes gebruiken om de problemen hier aan te pakken. De eerste is een compost kit die we importeren met hulp van de NGO The Soneva Group, Soneva helpt ons ook met gebruik van en meer kennis over de compost kits. Verder gaan wij ook een grotere compostconstructie zelf maken op advies van meerdere compostexperts, deze is bedoeld voor grotere hoeveelheden organisch afval en compost. De organisaties of huishoudens die de compost kits gebruiken, kunnen twee dingen doen met hun geproduceerde compost. Ten eerste kunnen ze de compost gebruiken voor hun eigen tuin om zichzelf of hun klanten te voorzien van zelf gekweekt voedsel. Ten tweede kunnen ze de geproduceerde compost aan ons schenken, zo kunnen wij uiteindelijk de lokale boeren van compost voorzien. Op deze manier hebben ze meer vruchtbare grond om hun gewassen op te verbouwen. Dit circulaire proces zou zowel het import probleem als het organische afval probleem kunnen oplossen! Om deze oplossingen door te voeren, worden wij geholpen door landbouwadviseurs, meerdere NGO's in de Malediven, de minister van landbouw en de gemeenteraden van de eilanden waar wij op doelen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan