SEP Flamingo pump

Locatie: Sierra Leone | |

Sierra Leone is het achtste armste land van de wereld. Hier heeft minder dan 1% stromend water en komt het meeste water dat gebruikt wordt uit rivieren en putten. Deze putten zijn diep, open en gevaarlijk. Het is onhygiënisch door de vieze emmers die er steeds in gaan, maar ook zwaar om water uit de put te halen. Dit is soms bijna niet te doen voor kinderen die deze taak vaak op zich nemen en kan daarnaast gevaarlijk zijn. Een paar dagen geleden hoorde we nog een verhaal van een kind die in een put is gevallen. De meeste lokale mensen zijn afhankelijk van de putten voor wassen, koken, toilet gebruik en velen ook voor drinkwater. Om de lokale bevolking te helpen, willen we met de Flamingo Rope Pump zorgen dat het verkrijgen van water makkelijker en veiliger is. Verder zorgt de pomp ervoor dat het water hygiënischer is. Na het afsluiten van de put door de pomp wordt deze waterbron namelijk een gesloten systeem.

Tijdens onze minor, International Entrepreneurship and Development gaan wij met de Strategic Entrepreneurship Program Sierra Leone (SEP-SL) meerdere pompen doneren en installeren bij basis- en middelbare scholen. Hierdoor krijgen kinderen en hun families toegang tot de waterpomp. Daarnaast wordt dit een manier om de pomp te promoten. SEP-SL verkoopt de pompen als een bedrijf en met onze actie stimuleren we de groei en naamsbekendheid.

SEP- SL stimuleert ondernemerschap in Sierra Leone en doelt op het verminderen van (jeugd) werkeloosheid. Zo kunnen lokale mensen de pomp maken en dorpen en scholen die pompen voor een relatieve kleine prijs kopen. De pomp zelf is gemaakt van lokale, goedkope en makkelijk te vervangen materialen, zoals PVC buizen en auto banden.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan