REGEN Project

Locatie: Nepal | |

The REGEN Project
REGEN is een project van 11 masterstudenten van het EIT InnoEnergy SELECT program, afkomstig van verschillende landen. Het team gaat een kas bouwen op basis van hernieuwbare energie in Khandari, Nepal. Ze werken samen met partners ter bevordering van de ontwikkeling van de plattelandse gemeenschap, met een lange-termijn visie voor impact op omringende dorpen.  

Hun primaire doel is om de ontwikkeling van het gebied te ondersteunen middels een technologische kas en micro-ondernemerschap in de landbouwsector. Dit doen ze door extra energie te produceren van zijafval met een Biodigester, en onderwijs te bieden aan studenten van het Himalayan Education Center (HEC) over het verbouwen van gewassen.

Onze partners zijn Cuore Attivo Monterosa Onlus en Cuore Attivo Onlus, twee Italiaanse NGO's met jaren van ervaring met ontwikkelende, plattelandse gebieden in Nepal. De andere partner is de HEC, een onderwijscentrum met als doel de verbetering van benadeelde mensen en vrouwen in Nepalese gebieden.

Onderwijs-aspect
Ons project heeft twee hoofddoelen in Khandari. Ten eerste, het bouwen van een duurzaam-ontwikkelde kas. Ten tweede, het organiseren van onderwijzende activiteiten voor jonge vrouwen bij het HEC. Dit onderwijs heeft de lange-termijndoelen van de omringende gebieden voor ogen. Voor de workshops vragen we eerst aan de studenten zelf wat ze willen leren en/of nodig hebben. We hebben al een hartverwarmende, online meeting gehad met vijf HEC studenten. Ze vertelden ons dat ze graag willen leren hoe ze hun eigen bedrijf zouden kunnen oprichten, en computervaardigheden willen opdoen. Onze volgende stap is om te bespreken hoe we hun leermodellen het beste kunnen opstellen. In de tussentijd blijven we bezig met het technische ontwerp van de kas en het voorbereiden van tutorials over kas-gerelateerde onderwerpen.

Technische aspecten
Het technische aspect van het REGEN project is de integratie van hernieuwbare energie in de lokale kas, en vervolgens het bouwen van een geoptimaliseerd kas-model met een geïntegreerde Biodigester. De groei van de planten wordt bevorderd door de CO2 die beschikbaar is uit de Biodigester, die vervolgens zijn biomassa weer krijgt van de kas. De Biodigester wordt in de kas ingebouwd om de flow van CO2 zo efficient mogelijk te maken en de temperatuur constant te houden.

De kas wordt gebouwd op beschikbare grond van CAMR en EHC. Het ontwerp is gebaseerd op wensen van lokale partners, beschikbare materialen, weersomstandigheden, analyse van aardbevingen en andere onvoorspelbare factoren. We doelen erop om een duurzame en makkelijk onderhoudbare kas te bouwen die in de toekomst makkelijk gerepliceerd kan worden voor andere dorpen in Nepal.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan