Pokot Community Centre

Locatie: Kenia | |

De Pokot gemeenschap is een herdersvolk die leeft in het westen van Kenia. Door onder andere klimaatveranderingen wordt hun huidige manier van leven ernstig verandert. 

Zes studenten Bouwkunde van de TU Delft gaan een ontwerp maken voor Community Centre voor deze gemeenschap. In dit ontwerp is plaats voor een bibliotheek, een ruimte om lessen te geven, om computertrainingen te geven en een kantoor. 
Dit centrum zal een plek van samenkomst zijn voor de bevolking, een plek waar ze trainingen en voorlichting kunnen volgen/krijgen. Bijvoorbeeld voorlichting over HIV/AIDS, trainingen in ondernemersschap en het houden van Afrikaanse bijen.

Het ontwerp is duurzaam door het gebruik van locale materialen en bouwtradities. Ook wordt het zo ontworpen dat et centrum gebruik kan maken van hernieuwbare energiebronnen. Het is de bedoeling dat de community het centrum zelf kan onderhouden. Onderdeel van het project is dus ook de kennisoverdacht over de constructie en het onderhoud. De studenten zijn voor onderzoek begin dit jaar al naar Kenia geweest, in november zullen ze vertrekken voor de bouw van het centrum.

Ook jij kan dit project steunen, ze kunnen je hulp goed gebruiken! Kijk voor meer informatie op hun website, http://www.pokotcommunitycentre.nl

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan