Laatste projectnieuws

 • Okana Community Centre

  Update Pavilions for Okana

  22 nov. 2015

  Met de motiverende doelstelling dat in Maart 2016 zal worden begonnen met de bouw van ons afstudeerproject, worden er elke week grote stappen gezet, wordt het project concreter en komen veel aspecten bij elkaar!

 • Okana Community Centre

  Bezoek Okana (Kenia) voor analyse fase

  1 jun. 2015

  De afgelopen 3 weken hebben we in Okana doorgebracht, een klein dorpje dichtbij Kisumu in West-Kenia waar het project volgend jaar zal worden gebouwd.

Okana Community Centre

Binnen de afstudeerrichting Explore Lab van Bouwkunde is het project ontstaan voor het ontwikkelen van het Okana Community Centre. Dit opgezette Design-Built project houdt in dat het komende jaar in het teken zal staan van onderzoeken en ontwerpen en dat na deze fase het project zal worden gerealiseerd op locatie met behulp van lokale ambachtslieden en studenten.

Het ontwerp project gaat zich enerzijds bezig houden met het ontwikkelen van een pilotsysteem dat als inspiratie zal dienen voor het gebruik van lokale materialen en duurzame oplossingen die op een nieuwe manier worden toegepast, terwijl het gebouw anderzijds zal integreren in de omgeving en de lokale cultuur zal weerspiegelen. Het doel van het pilotsysteem is dat de kleinschalige oplossingen en duurzame bouwtechnieken die opgenomen zijn in het ontwerp, overgedragen en toegepast kunnen worden door de lokale bevolking waardoor het gebouw door middel van kleine aanpassingen  reproduceerbaar is op andere plekken in het gebied rondom het Victoriameer.

In Okana, een dorpje vlakbij Kisumu in west-Kenia zal het gebouw komen te staan op het terrein van ‘Sustainable Rural Initiatives’, de NGO waarmee we nauw samenwerken. Het Community Centre zal fungeren als platform voor Okana, door middel van een ruimte met ICT faciliteiten voor trainingen en workshops, een ontmoetingsruimte, een internet café, een kleine bibliotheek en een kantoorruimte. Inwoners, docenten en kinderen kunnen elkaar op deze plek ontmoeten en in aanraking komen met ICT faciliteiten.

De komende maand gaan we naar Kenia om onderzoek te doen naar de locatie, de manier van bouwen en de behoeftes en gebruiken van de lokale bevolking die van belang zijn voor het onderzoek om tot een succesvol ontwerp te komen. Vanuit Kenia houden we jullie op de hoogte over ons project!

Voor informatie kun je ook op onze site kijken: www.pavilions-for-okana.org


Photo Gallery