Laatste projectnieuws

 • Muima

  MUIMA | Laatste update

  20 feb. 2018

  We zijn terug in het koude Delft na drie heel erg leuke maanden in Kenia de ‘full experience’ beleven. We zijn heel blij en trots dat het project succesvol is afgerond.

 • Muima

  MUIMA | Veranderingen in de goede richting!

  15 jan. 2018

  Afgelopen dinsdag zijn we terug gekomen in Mumias na een hele geslaagde vakantie. We zullen deze laatste drie weken nog even volle por moeten geven om het project tot een groot succes te brengen.

 • Muima

  Muima | Milestones en tegenslagen

  14 dec. 2017

  In de laatste twee weken hebben we onze focus verschoven van het nieuwe product naar het nieuwe gebouw. De Mechanic was namelijk naar Nairobi gegaan om daar in een workshop van een vriend de mal voor de klok voor ons te gaan maken.

Muima

Hijambo!

Wij (Quentin, Koen en Sam) zullen zondag 5 November vertrekken naar Mumias op het platteland van Kenia om daar 3 maanden lang te werken aan het project van Muima Industries.

 

Zoals in heel veel ontwikkelingslanden heeft ook Kenia te kampen met een groot afvalprobleem. Het zwerft overal op straat en mensen weten er geen raad mee. Muima Industries heeft dit probleem weten om te zetten in een opportunity en zorgt dat dit afvalprobleem verminderd wordt.

 

Muima Industries is een klein spuitgiet-fabriekje die 10 jaar geleden is opgezet. Muima Industries haalt plastic van de sterk-vervuilde Keniaanse straten, dit plastic afval wordt na een paar stappen omgesmolten tot een product. Momenteel heeft de fabriek speelgoed autootjes in productie waarvan het overgrote deel verkocht wordt op de Keniaanse markt en sinds vorig jaar ook een deel op de Nederlandse markt.

Het fabriekje is opgezet door de Keniaan Wilson Mzungu. Via het kijken van video’s en het uitproberen van allerlei technieken heeft hij het opzetten van deze fabriek kunnen realiseren. Inmiddels is het fabriekje uitgegroeid tot een, voor Keniaanse begrippen, goedlopend bedrijfje met 12 medewerkers naast Wilson.

Wij zullen naar Kenia gaan met 2 doelen. Ons eerste doel is het ontwikkelen van een nieuw product waarvoor natuurlijk ook nieuwe mallen nodig zijn. Het product dat wij hebben ontworpen is een klok met een industriële, grove look. Een product dat volgens ons betere kansen heeft op de Nederlandse markt dan de autootjes! zie de afbeelding beneden.

Naast het nieuwe product willen we de arbeidsomstandigheden in de fabriek verbeteren. We zullen de huidige werkplekken beter ventileren, en kijken naar een efficiëntere productstroom. Als laatste gaan wij de mogelijkheid onderzoeken om de fabriek uit te breiden. Hierdoor is het mogelijk om een nog grotere productie te krijgen, meer mensen aan te nemen en meer afval van de straten te halen.