Okana Community Centre | Paviljoenen

Met de motiverende doelstelling dat in Maart 2016 zal worden begonnen met de bouw van ons afstudeerproject, worden er elke week grote stappen gezet, wordt het project concreter en komen veel aspecten bij elkaar!

Voor ons project hebben we een pilot systeem ontwikkeld dat bestaat uit een dakconstructie die geïmplementeerd worden in verschillende regio’s rondom het Victoriameer. Door middel van een ‘reciprocal’ dak structuur van bamboe kunnen we kolomvrije ruimtes creëren van 60m2, waarbij mensen worden beschermd tegen de brandende zon en regenval terwijl het aan de andere kant optimaal gebruikt maakt van deze gratis bronnen door regen op te vangen en zonne-energie op te slaan.

Het eerste project, het community center in Okana bestaat uit 5 paviljoens die verschillende functies huisvesten en wordt omgeven door een groot terrein waar activiteiten plaatsvinden die inkomsten generen. Door onder andere het opvangen van water dat is het droge seizoen gebruikt kan worden, de verkoop van eieren en melk en de productie van mest en gas ontstaan er natuurlijke kringlopen.

Naast ontwerpen zijn we druk bezig met de bouwplanning, promotie en financiering van ons project en kunnen we S4S tot een van onze sponsoren rekenen! In de zomer hebben we aan een filmpje gewerkt (link staat hieronder) waarin wordt uitgelegd waar het project over gaat, wat onze doelen en zijn wat de redenen zijn van onze ontwerp stappen. De laatste nieuwtjes van ons project en het filmpje zijn te zien op onze website!

Voor ons project zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met de bouw van een prototype paviljoen schaal 1:2 tussen 7 en 16 December 2015 en om te helpen op de bouwplaats in Kenia om het community center the realiseren! (www.pavilions-for-okana.org/#!blog/csf4)

Heb je altijd al eens deel willen zijn van een praktisch project en ben je klaar voor een unieke ervaring in een nieuwe context waarbij je samenwerkt met studenten en lokale mensen dan is dit een kans! Tussen maart en mei 2016 gaan we het project bouwen in Okana, een klein dorpje dichtbij Kisumu in West Kenya. Wil je meer informatie hierover hebben, weet je iemand die geïnteresseerd of ken je een expert in het vakgebied, je kan je ons altijd een mailtje sturen voor meer informatie,

We kijken ernaar uit van jullie te horen!

Email: info@pavilions-for-okana.org.

Website: http://www.pavilions-for-okana.org

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan