Jasmin Bee

Locatie: Tanzania | |

In Tanzania is er een gebrek aan centrums waar honing kan worden geproduceerd en hebben bestaande centrums onvoldoende uitrustig en zijn vaak niet hygiënisch. Daarom is het ‘Mobile Honey Processing Centre(MHPC)’ gestart.

In het nieuwe ontwerp moest er een koeling systeem komen, rekening houdend met het warme en vochtige klimaat dat er in Tanzania heerst. Bovendien moet het centrum vervoerbaar zijn om zo alle bijenhouders te kunnen bereiken.

De onderdelen om honing te kunnen produceren zitten in de hygiënische omgeving van het centrum. Doordat er schone pakken en materialen worden aangeleverd, blijft de kwaliteit van de honing gedurende het gehele proces gehandhaafd. Om ervoor te zorgen dat de MPHC goed wordt gebruikt, krijgen de bijenhouders instructielessen. Tenslotte kan de geproduceerde honing aan Jasmin Bee worden verkocht, zodat ook de honing van deze kleine boeren de grote markt in Tanzania bereikt. Hierdoor zal de kwaliteit van de honing omhooggaan evenals het inkomen van de kleine bijenhouders.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan