Ilijan buildup

Locatie: Filipijnen |

De inwoners van de gemeenschap Gemelina zijn geforceerd emmers te dragen voor twee kilometer lang, naar het dichstbijzijnde waterpunt. Ondanks dat er water in overvloed is op het eiland, is het niet goed bereikbaar. Gemelina is de enige gemeenschap in het stadje zonder water beschikbaar. Daarnaast, hebben ze tijdens het droogseizoen nauwelijks water uit de tap lopen, wat de gemeenschap nog verder laat reizen.

Uitdaging

Gezien het bergachtige terrein van het eiland, zou uitbreiding van het lokale netwerk logistiek onnodig zijn aangezien de huidige gedistributeerde energietechnologieën al direct beschikbaar zijn. Anderzijds is de gehele elektrische infrastructuur in Poro afhankelijk van diesel, waardoor het duur is om die technologie uit te breiden.

Met de voortdurende daling van de kosten van PV-systemen is het installeren van een zonnepompsyteem veel logischer dan investeren in oudere infrastructuur. Dit is het meest kostenefficiënt en de beste oplossing op lange termijn. De gemeente Poro heeft een grote interesse in experimenten met zonne-energie, gezien de zware afhankelijkheid van diesel op het eiland, die een grote kostenpost blijken. Een belangrijke drijfveer voor dit project is het enthousiasme van de gemeente om pilot-project te zijn voor de toekomstige inzet van PV-systemen.

Hoofdactiviteiten

Vorig jaar reisde een team van studenten van de TU Delft naar Poro eiland voor een haalbaarheidsstudie en de eerste beoordeling van de locatieomstandigheden. Het doel is om 32 huishoudens van het put- en zonnepompsysteem te geven en het daardoor van drinkwater te voorzien. Dit jaar hebben we samengewerkt met Engineers without Borders NL om het volgende uit te voeren:

  1. Ontwerp en bouw van een pomp
  2. Ontwerp en bouw van een watertank bovenop een heuvel
  3. Ontwerp, installatie en constructie van een waterpompsysteem om water van de pomp naar de tank te pompen
  4. Ontwerp en bouw van een hydraulische infrastructuur die water vanaf de tank naar de Gemelinase bevolking kan brengen

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan