Laatste projectnieuws

 • GoCargo!

  GoCargo! | Laatste update

  27 feb. 2018

  Helaas alweer de laatste update van het GO Cargo! project. We zijn weer terug in Nederland, wat wel even wennen is met de regen en de kou. De laatste weken in Kisumu, maar ook terug in Nederland waren erg intens. Het project moest worden afgerond. In de laatste week moesten we nog het tweede prototype afmaken en het awareness event voorbereiden. Gelukkig kregen we hulp van onze begeleider Adrien en de lasser Fred met het bouwen van het prototype. Zo konden wij ons focussen op het event. Daarvoor moesten we de banden onderhouden met de artiesten, de straatverkopers en de mensen die kwamen helpen. Inkopen moesten gedaan worden en we hebben gepromoot door de stad.

 • GoCargo!

  Go Cargo! | Voorbereidingen awareness event

  28 jan. 2018

  “Why are you riding two bicycles at the same time?”

  Dit is een van de vele vragen die wij hebben gekregen sinds het eerste prototype klaar is. Inmiddels zijn wij echte professionals in het bouwen van een cargo bike en is het prototype uitvoerig getest. Heel Kisumu stond op zijn kop, want is dat voor een gek ding met een bak voorop? En hoe kan je dat besturen?

 • GoCargo!

  GoCargo! | Grote vorderingen

  19 dec. 2017

  Jambo! Habari?
  Dat is hoe iedereen hier de dag in Kenia begint. Vorige keer hebben we verteld over onze terugreis naar Kisumu en dat we daar zouden gaan beginnen met het marktonderzoek. Zo goed mogelijk voorbereid gingen we de straat op en spraken we iedereen aan die we tegenkwamen, die moeite hadden met het verplaatsen van spullen. Ondanks dat we goed voorbereid op pad gingen, was het toch moeilijker dan gedacht om met de mensen te communiceren en elkaar te begrijpen. Maar gelukkig kregen we het na een paar dagen onder de knie en hebben we een hoop bruikbare informatieve verkregen.

GoCargo!

Veel boeren van Kisuma, Kenia verkopen hun producten zelf. Meestal verkopen ze hun producten aan huizen van mensen of op de markt die in somige gevallen wel 10 kilometer van de boerderij af kan liggen. Bij het verkopen van hun producten komt dus veel reizen kijken. Tot dusver gaat dit te voet of met normale fietsen die niet zijn ontworpen voor het dragen van grote gewichten. Omdat ze gelimiteerd zijn tot deze manier van transporteren is dit dus een groot obstakel voor boeren om uit te groeien naar een groter bedrijf.

 Ons doel is het helpen van deze lokale ondernemers. Om dit te bereiken werken we samen met CooP-Afrika. Samen ontwerpen en bouwen wij een ''cargo bike'' die geschikt zal zijn voor het vervoeren van de producten afkomstig van de boerderijen. Daarnaast zijn we ook een ondernemingsmodel rondom de fiets aan het opzetten zodat deze fiets op een positieve manier in de omgeving ontvangen zal worden en uiteindelijk dus een positief effect zal hebben op de lokale economie en bevolking.