Flood Prevention

Locatie: Filipijnen | |

Wij zijn Max en Niels, twee laatstejaars masterstudenten watermanagement en op dit moment zijn we op weg naar Cebu in de Filippijnen voor een 7 weken durend onderzoeksproject voor onze aanvullende thesis. We gaan met het Water Research Center van de Universiteit van San Carlos en met lokale studenten nauw samenwerken om te proberen een oplossing te vinden voor het verminderen van de impact van flash floods door het gebruik van gabion dams.

Snelle, korte overstromingen komen regelmatig voor in Cebu City, bijna elke week in het regenseizoen. Deze flash floods kunnen vaak zeer gevaarlijk en verwoestend zijn voor de lokale bevolking. Om de gabion dams zo efficiënt mogelijk te kunnen plaatsen is data nodig over de overstromingsgebieden, zodat de effecten van de gabions dams kunnen worden gesimuleerd en gemodelleerd. Dit is het eerste deel van ons onderzoeksproject: het verzamelen van gegevens. 

Om dit te doen installeren we twee camera's, gefinancierd door students4sustainability, die video's van de rivier zullen maken. Met deze video’s kunnen we daarna de afvoer berekenen met behulp van een innovatief open source programma ontwikkeld door ingenieurs van de TU Delft (RainbowSensing). We zullen ook 3 tipping buckets installeren die informatie verzamelen over de lokale neerslag. Met de verzamelde gegevens kunnen we eerder gemaakte modellen van studenten van de TUDelft gebruiken om de effectiviteit van de gabion dams te simuleren, zodat we ze op de best mogelijke manier kunnen bouwen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan