El Rama Shortsighted Architecture

Locatie: Nicaragua | |

Shortsighted Architecture is alweer zes maanden in El Rama, Nicaragua bezig met het creëren en delen van duurzame oplossingen met behulp van materialen uit de omgeving. Op dit moment is het bamboe huis al bijna af en hebben de studenten aan wie ze een cursus hebben gegeven over duurzame ontwikkelingen hun certificaat ontvangen. Ze hebben presentaties gegeven, zijn uitgenodigd bij een symposium en hebben zich natuurlijk ook samen met veel vrijwilligers en studenten veel bezig gehouden met het maken van het model bamboehuis, het groene tuintje, de composttoiletten, grijze afwateringsystemen, etc.

De FNT, Frente Nacional de Trabajadores, is geïnteresseerd om 20 sociale bamboe huizen te bouwen en ook de gemeente is razend enthousiast. Er is potentie om er 200 te laten produceren door lokale ambachtslieden, bekostigt vanuit een fonds van de gemeente!

Mooie updates over hun werk is te vinden op de site: http://www.shortsightedarchitecture.com/ en op facebook: www.facebook.com/shortsightedarchitecture.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan