Laatste projectnieuws

 • Chako

  Chako | Laatste weken

  31 jan. 2018

  In onze laatste weken in Zanzibar hebben we in overleg met het bedrijf Davis & Shirtliff een plan opgesteld om de nieuwe werkplaats van Chako te voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen zouden Chako niet alleen een duurzamer bedrijf maken, maar het is ook de perfecte oplossing voor de frequente stroomuitval in Zanzibar. Omdat de werknemers alleen overdag werken en de zon in Zanzibar vrij constant schijnt zouden zonnepanelen ideaal zijn voor Chako

 • Chako

  Chako | harde steun!

  26 dec. 2017

  We zitten momenteel zes weken in Zanzibar en onze kerstvakantie breekt al bijna aan. We hebben goed nieuws te melden over de ontwikkelingen van zowel de werkplaats als de samenwerkingen met resorts.

 • Chako

  Chako | Design en partnerschap

  7 dec. 2017

  We zitten momenteel iets meer dan vier weken in Zanzibar. We hebben in de afgelopen twee weken het design van de werkplaats verbeterd met de praktische kennis die we hier hebben opgedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld het design aangepast aan bepaalde activiteiten die veel lawaai maken. Verder hebben we een stuk land waar de werkplaats op zou kunnen worden gebouwd bezocht. De onderhandelingen voor dit stuk land zijn in volle gang.

Chako

Vanaf 6 november zullen wij, David, Marleen en Roos ons drie maanden gaan inzetten voor het bedrijf Chako in Zanzibar. Op Zanzibar zijn armoede en afvalverwerking twee grote problemen. Chako speelt hierop in door afval op het eiland te recyclen en er mooie producten van te maken. Deze producten worden vervolgens weer aan toeristen verkocht. Chako maakt niet alleen het eiland schoner, maar zorgt er ook voor dat kansarme mensen aan een baan kunnen komen.

De laatste jaren is Chako aan het groeien. Hun werkplaats bevindt zich momenteel in een woonhuis. Wij zullen ons tijdens onze stage bezighouden met de verhuizing van Chako naar een nieuwe werkplaats. Deze werkplaats zal niet alleen geschikter zijn voor hun werkzaamheden, maar zal zich ook op een plek bevinden die beter zichtbaar is voor toeristen.