Bambu Natural

Locatie: Nicaragua | |

Het project zal wederom plaatsvinden in Esperanza, Nicaragua, een klein afgelegen dorp 7 uur varen van de dichtstbijzijnde stad Waspam. We willen met dit project de lokale bevolking de kans bieden om betaalbare en duurzame scholen en huizen te bouwen.

Materialen zoals beton en staal moeten via de rivier naar het dorp worden vervoerd en zijn hierdoor onbetaalbaar voor de gemeenschap van Esperanza. We willen de gemeenschap hierom technieken aanleren waarbij alleen natuurlijke en lokale materialen worden gebruikt. Met de natuurlijke en lokale materialen gaan we een werkplaats bouwen bij in 2016 opgezette ‘Bamboo Factory’, zo kunnen kleine ondernemingen worden opgestart voor het bouwen en verkopen van meubels of huizen.

Voor Bambú Natural staat kennis overdragen aan de lokale bevolking centraal. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de bevolking volledig zelfstandig aan de slag kan met bamboe.

Ben je nieuwsgierig naar het proces? Houdt dan de S4S website en onze Facebook pagina in de gaten: facebook.nl/bambusocial

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan