Weave! | meer dan een businessplan

Dit weekend vertrekken de vier Delftse vrouwen van project Weave naar Tanzania. Ze gaan daar een groep weefsters helpen een winkel op te zetten waar ze hun doeken en producten kunnen verkopen. Maar ze doen meer dan alleen dit businessplan voor ze schrijven.

Terwijl het project al een tijdje in volle gang is, ondekte het team steeds meer mogelijkheden voor wat zij konden betekenen voor de Tanziniaanse vrouwen. Deze vrouwen zijn gewend om de stoffen die ze bewerken zelf met de hand te verfen. Dit gebeurt in een grote pot op straat. Hierdoor komen er veel giftige gassen vrij, en bovendien is deze methode erg belastend voor het milieu.

Gezond verven
In Kenya en Nepal is een wasmachine ontwikkeld waarmee grote hoeveelheden wasgoed snel en zonder afhankelijk te zijn van electriciteit worden gewassen. Nu was de vraag van dit project niet om de stoffen te wassen, maar juist om te verven. Het team heeft de wasmachine zo omgebouwd dat het gerbruikt kan worden om de Tanziniaanse stoffen de heldere kleuren te geven die ze zo kenmerkend maken. 

Tijdens hun verblijf in Tanzania zal het team het prototype verder testen en ontwikkelen zodat er voor ze weer naar Nederland vertrekken een goed werkend apparaat staat die het productieproces voor de vrouwen een stuk zal verbeteren.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan