Update Mobile Solar Kiosks

Jambo!

Na weken van voorbereiding is het zover: Vandaag, op woensdag 16 september, vliegt het eerste team bestaande uit Eva en Gina naar Tanzania. Daar gaan ze onderzoek uit voeren naar de mogelijkheden van connectivity gerelateerd solar-ondernemerschap op het platteland in samenwerking met het lokale bedrijf, Juabar.

In de aanloop naar het vertrek van Gina en Eva zijn de belangrijkste stakeholders van het project in kaart gebracht om vervolgens doelgericht onderzoek op te zetten. Zowel de Tanzaniaanse cultuur als het huidige solarkiosk ontwerp van Juabar zal van top tot teen worden verkend. De uitkomst van het onderzoek vormt de input voor een vernieuwd ontwerp, nog beter toegepast op de wensen en behoeften van de gebruikers.

Het onderzoek zal grotendeels plaatsvinden in het gebied rond Morogoro ten westen van Dar es Salaam, maar Eva en Gina zullen regelmatig in Dar te vinden zijn om op het kantoor van Juabar onze bevindingen terug te koppelen. Matthijs en Maaike zullen in Nederland druk bezig zijn om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en bundelen met een heldere interne en externe analyse als resultaat. Omdat daarvoor ook de resultaten van het onderzoek van Eva en Gina van belang zijn, brengen we in Nederland alles bij elkaar.

Wij zijn erg benieuwd wat onze bevindingen zullen zijn! Die houden jullie te goed voor de volgende update.

Ben je nieuwsgierig en wil je intussen meer weten?  Bekijk de huidige solar kiosk van Juabar op www.juabar.com

Tuonane Baadae! (See you later!)


Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan