Update BrickWork

Afgelopen weken is team Brick Works druk bezig geweest met alle informatie die ze tot nu toe hebben verzameld in een rapport te verwerken. Daarnaast zijn de eerste elektronische componenten binnengekomen, hierdoor is het mogelijk om te starten met het maken van een prototype. Het business model is ook verder uitgebreid en bevat nu meer details.

 

Team Madagaskar

Team madagaskar was deze week bezig met veldonderzoek in Tolongoina, dit is een afgelegen gebied in Madagaskar waar een water systeem wordt geïmplementeerd door BushProof.

 

Team NL

De teamleden in Nederland zijn deze week gestart met een prototype maken. Het systeem is nu zo ontworpen dat de software laat zien hoeveel water de klanten hebben gebruikt. Dit wordt weergeven met een LED lampje. Deze verandert van groen naar blauw als de klant halverwege zijn water krediet is. Als het lampje rood wordt betekent dit dat de klant geen krediet meer heeft en dus geen water meer krijgt.

 

De prijs van drinkwater in Madagaskar

Na onderzoek in Tana zijn verschillende drinkwater tarieven vastgesteld. Deze tarieven verschillen per situatie. Door het vaststellen van de verschillende tarieven hebben ze nu meer inzicht hoeveel de lokale bevolking kan besteden aan drinkwater. Een interessante bevinding van dit onderzoek is dat 1 m3 water in Madagaskar evenveel kost als 1 m3 kraanwater in Amsterdam. In beide gevallen komt het ongeveer neer op € 0,45 per m3. Terwijl het gemiddelde inkomen in Tana (Madagaskar) veel lager is in Amsterdam. Daarom is het drinkwater relatief duurder voor de bevolking van Madagaskar.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan