TULIP BLUE - UPDATE II

Salamu kutoka Nairobi!

We zitten inmiddels al anderhalve week in het zonnige, soms regenachtige, Kenia. Afgelopen paar dagen hebben we ons druk bezig gehouden met gebruikers interviews en met interviews met bedrijven. Als eerste hebben we een interview gehad met een van de grootste bedrijven in Afrika die zich focussen op waterfiltratie. Tijdens het gesprek hebben we het er voornamelijk over gehad hoe een product op de markt gebracht kan worden. Aangezien heel Kenia kampt met zoveel water problemen, is de markt van de producten op dit moment al vrij gesatureerd. Dat betekent dat het niet makkelijk is om als nieuw product op de markt te komen. Ondanks dat dit het geval is, is Kenia een van de meeste innovatieve en vooruitstrevende landen van Afrika, dus economisch gaat het relatief goed. 

Naast ons interview met het waterfiltratie bedrijf, zijn we bij Shofco langs geweest in de wijk Kibera. Kibera is de grootste sloppenwijk van Kenia en volgens verschillende bronnen ook de grootste wijk van heel de wereld, met zo'n 800.000 inwoners. Shofco is een NGO die zich bezighoudt om jonge meisjes en vrouwen educatie aan te bieden en daarnaast willen ze heel Kibera voorzien van schoon drinkwater. Op dit moment hebben ze al een aantal water kiosken, maar dit aantal wordt flink uitgebreid. 

Naast Nairobi, zijn we een middag naar Narok geweest, een kleiner en relatief oud stadje. Daar zijn we bij een waterfiltratie bedrijf langs geweest voor een interview en gelijktijdig hebben we een andere gebruiker opgezocht om te kijken hoe ook dit product buiten Nairobi zou werken. Het is opvallend dat verschillende delen van Kenia verschillende problemen met zich meebrengen als het gaat om op welke manier het water is vervuild. Zo is fluor en ijzer bijvoorbeeld een probleem in sommige delen en in andere juist weer de vervuiling met rioolleidingen. 

Morgen vliegen we naar Kisumu, een bruisend vissersstadje aan het Victoriameer, om daar het gebruikersonderzoek af te ronden. Op ons instagramkanaal vind je nog meer van onze updates! 

 

Volg ons voor meer updates onder de Afrikaanse zon via Instagram: nyarobe_waterfiltration.

Volg ook Basic Water Needs voor meer info en updates!

Facebook: https://www.facebook.com/basicwaterneeds

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/basic-water-needs/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan