Team Zoom | Update 1

Een update van team Zoom!

In de afgelopen paar weken hebben we met het team voorlopige prototypes uitgewerkt die we mee kunnen nemen naar Nigeria, om ze daar te demonstreren en te verbeteren.

Om diagnosen te stellen wordt tegenwoordig een microscoop gebruikt. Een microscoop is een duur apparaat, waar expertise voor nodig is om het te bedienen en wat erg werkintensief is. Veel lokale healthcare centers hebben de middelen hiervoor niet. Om een goedkope diagnostisch apparaat te ontwikkelen hebben we gekeken naar manieren om de microscoop te versimpelen. Hiervoor hebben we een eenvoudig prototype gemaakt die bestaat uit 4 houten plankjes, wat moertjes, boutjes en een illuminatie systeem. Deze onderdelen zijn bedoeld om de stellage van de microscoop na te bootsen. Voor het optische deel van de microscoop hebben we gekeken naar de mogelijkheden van een telefoon. Als er een extra lens op de camera van de telefoon wordt geplakt, vergroot deze zo veel dat de eitjes van de schistosoma gezien kan worden in de urine. Nadat deze twee onderdelen gecombineerd worden, heb je een goedkope, beschikbare microscoop!

Om het product te optimaliseren, hebben we onze prototypes ingepakt, ons goede humeur, wat nette kleren en kunnen we met de helft van het team op weg naar Nigeria!

Inmiddels zijn we een week in Nigeria. De eerste week hebben we in Ibadan doorgebracht. In deze stad zit de Universiteit van Ibadan waar we met de Public Health & Environment faculteit een week hebben samen gewerkt.  In deze week hebben we verschillende lagen van de gezondheidszorg stelsel bezocht. Zo hebben we bijvoorbeeld ons product gedemonstreerd aan de ministerie van gezondheid, maar ook aan de lokale primaire healthcare centers (dit zijn de meest basis zorg centra met haast geen medische uitrusting). De globale mening over het product was erg enthousiast en mensen waren benieuwd naar het uiteindelijke product. Deze hele week was heel erg nuttig en dit gaf veel inzichten van de verschillende belanghebbenden waar we anders niet op gekomen waren. Deze inzichten zullen worden verwerkt om het product verder te optimaliseren

Volgende week gaan we naar Lagos om daar met de technische faculteit van de Universiteit een fabricage overzicht te maken voor het vervolg stappen van het project.

We houden jullie op de hoogte!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan