Sustainable Siyakhana | Laatste update

De laatste update van ons project in Johannesburg! Na drie maanden werken aan de biodigester zijn we (zo goed als) klaar met het project. De laatste weken hebben we hard ons best gedaan om alles zo goed mogelijk achter te laten zodat PEET’s (een instituut van de Universiteit van Johannesburg dat soortgelijke projecten onderneemt) alle werkzaamheden over kan nemen.

De bedoeling was dat de biodigester ook echt in de Siyakhana Garden zou staan en dat wij de werkzaamheden konden overzien, dat is helaas niet gelukt vanwege problemen met het verzenden van de materialen. (De biodigester zak werd vastgehouden door de douane in Kenya). 

Om er zeker van te zijn dat de biodigester ook echt goed zal worden gebruikt hebben we wel een instructie pamflet gemaakt met een stappenplan. In dit stappenplan is er beschreven hoeveel van de plantenmateriaal elke dag in de digester moet worden gedaan, hoeveel water, en hoeveel food waste en dieren uitwerpselen. Sinds de vorige update zijn we er namelijk ook achter gekomen dat houtsnippers niet goed zijn als voeding om de C:N ratio te verhogen (De koolstof nitraat verhouding, om ervoor te zorgen dat de bacteriën in de digester efficient kunnen werken), die worden namelijk niet goed verteerd. 

Als het goed is worden alle materialen deze week geleverd, en kan alles voor het weekend nog worden geïnstalleerd!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan