Sommalife - update III

 

 

Beste lezers,

Hierbij alweer onze laatste update van het project Sommalife. Wij gaan al bijna richting Nederland en zijn nu bezig met de afronding van ons project en de overdracht, zodat onze activiteiten voortgezet kunnen worden in de toekomst!

Naast het planten van 500 bomen en het opzetten van de kas in een van de gemeenschappen, hebben we ook nog veel andere activiteiten gedaan, zoals het maken van een impact plan, het ontwerpen van een nieuwe productielijn, sales van Sommalife, sociale media content maken, en het ontwerpen van een productiecentrum voor shea boter.

Ten eerste, hebben we een deel van het impact plan voor Sommalife gemaakt. We hebben een analyse gemaakt over de Sustainable Development Goals en nagegaan welke activiteiten van Sommalife goed passen bij de indicatoren van de doelen. Nu weet Sommalife precies wat voor impact ze maken en in welk doel dit thuis hoort. Verder hebben we aanbevelingen gemaakt voor activiteiten die Sommalife in de toekomst kan doen om nog meer SDGs te betrekken bij het maken van impact.

Ten tweede, hebben we een nieuwe productielijn ontworpen. Sommalife wilt namelijk zeepjes, cosmetica, etc. gaan verkopen onder een nieuwe productielijn. De naam van deze productielijn is Perloo en dat betekend transparant in Waali (lokale taal in Wa). De naam staat symbool voor het transparant zijn in de productieketen, alles eerlijk aanpakken en duurzaamheid. Voor het ontwerpen van deze productielijn is een nieuwe verpakking gekozen.

Om deze nieuwe lijn te promoten, hebben we als derde activiteit, 100 mails gestuurd naar bedrijven in Europa en Amerika die passen bij Sommalife. Er zijn al een aantal bedrijven die samen willen werken met Sommalife en onze producten willen gaan verkopen in hun winkels. We hebben hierbij voor nu alleen nog gefocust op bedrijven. Later dit jaar kunnen de producten ook besteld worden door de klanten direct!

Ten vierde, hebben we heel veel foto’s en filmpjes gemaakt van onze activiteiten in de gemeenschappen. We hebben hier voor veel content gemaakt voor onder andere Instagram en LinkedIn. We willen zo meer naamsbekendheid creëren en Sommalife op de kaart zetten!

De laatste activiteit die we gedaan hebben, is het ontwerpen van plattegronden voor een nieuw productiecentrum voor de producten van Sommalife. Sommalife wilt namelijk een eigen fabriek hebben waar ze de shea noten en shea boter tot eindproducten kunnen maken. Op deze manier worden de noten en de boter niet geëxporteerd naar China en daar tot eindproduct gemaakt, maar blijft het productieproces hier in Ghana in de gemeenschappen. Sommalife is een van de weinige bedrijven die dit doet en daarmee erg vooruitstrevend. De plattegronden worden overhandigd aan een architect die de leiding heeft over het bouwen van de fabriek.

We zijn erg trots op alles wat we hebben opgebouwd en hebben neergezet in de drie maanden dat we in Ghana zijn geweest. We hebben het gevoel dat we echt impact hebben gemaakt en dat we veel hebben geleerd van onze ervaringen. We hebben goede hoop dat al onze activiteiten goed worden doorgezet en kunnen niet wachten om de resultaten te zien over een paar maanden!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan