Plastic Identification Anywhere - Update V

Mijn diploma is getekend dus het project is nu over toch? Nou ik dacht het niet!

Ik zie mijn afstudeerproject graag als een eerste solide stap. Het bewijst de haalbaarheid en de behoefte voor een plastic scanner.

 

Want wow, ik ben verbaasd over hoeveel mailtjes ik krijg van bedrijven of projecten die een plastic scanner willen. Het is nu van belang om in de details te duiken wat een product nu een goed product maakt.

In mijn afstudeerpresentatie gaf ik al aan dat het nu tijd is voor andere expertisegebieden om een kijkje te nemen in het project. Voor anderen is het nu makkelijk om bijdragen te doen vanuit hun oogpunt. En het leuke is dat deze hulp ook kwam!

 

????????Software - De eerste die het team kwam versterken was Jure. Jure is een embedded systems engineer en wou graag helpen het project te verbeteren. Ondanks dat ik wel iets van elektronica weet was het SPI communicatieprotocol eigenlijk nog voodoo voor mij. Dit is waar Jure al snel de draad oppakte en aan de slag ging met de scheiding tussen firmware en software en het verbeteren van de SPI communicatie. Meer updates daarover hou je nog van me tegoed.

 

????????Onderzoek - Vrij snel nadat Jure bij het project kwam kreeg ik ook een mailtje van Jonathan, hij benaderde het project vanuit een nieuw, interessant perspectief. Jonathan werkt bij een groot duits onderzoekscentrum voor plastics en wou graag weten hoe mijn scanner zich verhoud tot commerciële scanners. Toen ik daar niet meteen het antwoord op had kwam hij met een nog beter voorstel: Een onderzoek naar de kwaliteit tussen de plastic scanner en andere scanners. We zijn nu bezig om hier een onderzoeksvoorstel over te schrijven om vervolgens hier de juiste financiering bij te vinden.

 

????????Gebruiksvriendelijkheid - De nieuwste toevoeging van denkkracht van het project is Xiranai Dai, een industrieel ontwerp student die werkt aan de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van de plastic scanner. Binnen haar Advanced Embodiment Design project onderzoekt ze wat er verbeterd kan worden aan de vormgeving, en welke informatie er op het scherm getoond moet worden.

 

Groetjes, Jerry✌

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan