Plastic Identification Anywhere - Update IV

In de vorige post kon je lezen dat ik al aardig op weg was om een echte draagbare plastic scanner te maken. Maar hoe meer ik met potentiële gebruikers, ontwerpers en andere om me heen ging praten, hoe meer ik er achter kwam dat een DE universele plastic scanner niet bestaat..

Plastic vervuiling is een breed probleem. De context waarin plastic gerecycled wordt over de wereld is minstens net zo breed. Een uniek product die toegepast kan worden in iedere context is daarom ook onrealistisch. Dit is waarom ik een product ben gaan ontwerpen die aangepast kan worden aan de omgeving. Niet een plastic scanner als oplossing voor onbekende plastics, maar een framework waar mensen hun ideale tool kunnen samenstellen om plastic te kunnen identificeren.

Het meest belangrijke aspect van dit framework is dat de informatie, open, online gedeeld wordt, gratis. Het is namelijk een van de meest duurzame dingen die je kan doen, het delen van informatie. Dus, wat zit er in dit framework?

Als eerste, en meest belangrijkste, is er het breakout board. Dit is een printplaat waar alle componenten op zitten om infrarood licht te versturen en de reflectie te meten, niet meer en niet minder. En dit is eigenlijk heel cool, want hierdoor ben je flexibel in de toepassing!

Als tweede, om je alvast een voorsprong te geven, heb ik een draagbare plastic scanner ontworpen als voorbeeld van een toepassing van de breakout board. Binnenin zit een raspberry pi, een scherm, knopjes en een batterij. Misschien past deze handheld scanner niet exact in jouw recycling omgeving maar het kan je inspireren hoe het gebruikt zou kunnen worden en hoe je het kan aanpassen voor jou toepassing!

Na verloop van tijd zal er meer toegevoegd worden aan het framework, dit zijn dingen als een kit, software voorbeelden of verbeterde documentatie. Het is aan jou, aan mij en aan andere in de wereld om dit project te verbeteren en het mogelijk te maken om Plastic overal te kunnen  identificeren!

Nu dat alles open source online staat kun je je verdiepen in de materie, lees meer op PlasticScanner.com voor algemene informatie of op WikiFactory.com voor technische details!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan