Muima - Update II

Toen we bij de fabriek aankwamen en onze prototypes lieten zien (gemaakt met een 3D printer) bleek dat we nog wat aanpassingen moesten doen om het product ook te laten werken voor Keniaanse mobieltjes. Wilson en (de man die de mal maakt) Mukanda waren super enthousiast over ons idee. Nadat we deze aanpassingen hadden doorgevoerd in Solidworks gingen we onderhandelen met Mukanda over de prijs van de mal. Deze onderhandeling was best intens en heeft daarom ook 5 uur geduurd! We hebben ervaren hoe moeilijk het is om de goede prijs van materialen en arbeid te schatten, deze zijn  hier totaal anders dan in Nederland. Er is dus sprake van veel asymmetrische informatie maar uiteindelijk zijn we tevreden over de uitkomst!

Inmiddels zijn we nu een paar weken verder, omdat het ontwerp van de mal erg complex is heeft Mukanda versterking opgezocht in Nairobi. Wat het voor ons qua communicatie lastig maakt omdat er nu een derde partij bij is betrokken die wij nooit hebben ontmoet. Hierdoor is het proces veel langzamer geworden dan verwacht en werden deadlines keer op keer verschoven. Gelukkig hebben we een ander project waar we ook mee bezig zijn, namelijk het ontwerpen van een nieuwe machine, dus in de tussentijd hoeven we niet stil te zitten!

Inmiddels zijn alle onderdelen voor de mal af behalve de binnenkant van de hoorn. Deze is het meest complex aangezien hij twee gaten moet maken met een tussenstukje (zie foto). 

Het maken van de mal heeft stilgelegen tussen kerst en oud en nieuw aangezien de werkplaats dicht was. Gelukkig wordt er nu weer aan gewerkt en ziet het er nu naar uit dat we de mal maandag uit kunnen testen! Hoe dat verloopt zien jullie in onze volgende update!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan