Muima - Update I

Voor we in Kenia een nieuw product kunnen gaan maken is er in Delft heel wat onderzoek en werk aan vooraf gegaan. Om te beginnen met wat voor product er nu eigenlijk gemaakt zou moeten worden. Na te hebben gekeken naar de markt waarop de producten van de fabriek verkocht worden en wat voor mensen deze producten zouden kopen, spoelde de ideeën bij ons binnen. Helaas konden we niet alles doen en moesten er keuzes gemaakt worden. Uit al onze ideeën hebben we er drie gekozen die we vervolgens verder hebben uitgewerkt. Om dit tot 1 uiteindelijk product te elimineren hebben we onszelf een aantal vragen gesteld. Is het product te maken door middel van de spuitgiettechniek die er in de fabriek gebruikt wordt? Voor welke prijs kunnen we het product maken? Wat zou de uiteindelijke verkoopprijs ongeveer zijn? Zullen mensen dit product willen kopen? Goed om te weten is dat de producten worden verkocht op een openluchtmarkt. 

De drie ideeën die we hebben uitgewerkt zijn; een krukje, legoblokken en een akoestische muziek versterker voor je mobiel. Na dieper op elke idee in te zijn gegaan hebben we ervoor gekozen om de akoestische muziek versterker te maken. We hebben voor dit idee gekozen om een aantal redenen. Ten eerste hebben veel Kenianen een mobiele telefoon, ook houden Kenianen van muziek en wordt er veel muziek gespeeld. Daarnaast is de elektriciteit in de omgeving onbetrouwbaar en zal de speaker is bestand zijn tegen water en stof. Na wat schetsen is het model in SolidWorks gezet, een computerprogramma dat ook door Mukanda (de lokale mallenmaker) wordt gebruikt om de mal te maken. 

We zijn benieuwd naar wat Wilson te zeggen heeft over ons ontwerp! In onze volgende update kunnen jullie hier meer over lezen. Ook zullen we vertellen over de lastige onderhandeling met Mukanda over het maken van de mal. 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan