Muima | Het testen van de mal & nieuwe uitdagingen in het project

Gedurende afgelopen weken hebben wij in Kenia niet stilgezeten. De mal was na de nodige aanpassingen besteld en zodra deze af was zijn we er meteen mee gaan testen. Op dit moment ligt de mal alweer gereed voor gebruik in de fabriek en hier zijn we erg trots op!  

Een bijkomstigheid van de mal was  echter wel dat hij erg zwaar bleek, hiervoor hebben we een oplossing bedacht. Een zelf ontworpen Pulley System als resultaat. Hiermee is het mogelijk om op een gecontroleerde manier en zonder de werknemers te belasten de mal te tillen en te gebruiken. Dit Pulley System zal deze week afgemaakt worden door een lokale engineer en in de fabriek geplaatst worden. Wanneer dit gelukt is kan de productie van de grootste onderdelen van de lampenkap beginnen! 

Verder zijn we afgelopen weken ook bezig geweest met het zelf ontwerpen en maken van een mal voor de fitting! Een hele uitdaging, maar ook dit tot dus ver met succes als gevolg.

Wat betreft de nieuwe machine is het ons gelukt de nodige onderdelen bij elkaar te krijgen, zoals een weegschaal, thermometer en ovenhandschoenen. Nu kunnen we eindelijk met alle nodige precisie aan de slag met het testen van de oven. Een goed vooruitzicht dus!

In de afgelopen weken hebben we natuurlijk ook genoten van een lekkere vakantie! We hebben de Big Five gezien in de Masai Mara en genoten van de mooie witte stranden die Kenia te bieden heeft. Hierdoor kunnen we weer vol goede moed aan de slag om ons project met een succes af te ronden in de komende drie weken.

Happy New Year! / Furaha mpya mwaka!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan