Muima | Eerste indruk

Jambo!

We zijn nu een week in Kenia en voelen ons ontzettend welkom! In deze eerste week hebben we al veel gezien en gedaan. We kwamen aan in Mumias en zijn direct naar de fabriek van Wilson gegaan. Hier zijn we met open armen ontvangen en hebben we een rondleiding gekregen. Alles zag er erg netjes uit en er waren mensen hard aan het werk met het bouwen van de speelgoed autootjes, uit een vorig Muima project. De zaken gaan zo goed dat hij zelfs bezig is met het bouwen van zijn eigen huis naast de fabriek, zodat hij hier nooit meer weg hoeft!

Na de rondleiding hebben we ons ontwerp van de lamp voorgelegd. Wilson was hier direct erg enthousiast over en kwam met handige ideeën over de verbindingen tussen de onderdelen. Hierna schreef hij ons dat de eerste ontmoeting niet beter had kunnen verlopen!

De dagen erna zijn we verder gegaan met het SolidWorks-model, dat we naar Mukanda, de man die de mal zal maken, zullen sturen. Echter lukte het ons niet om te verbinden met de VPN-verbinding van de TU. Om Wilson dit te vertellen belde wij hem op en op dat moment was Mukanda net onderweg naar de fabriek. Dit pakte voor ons perfect uit.

We zijn direct naar de fabriek gegaan en Mukanda was zo aardig zijn laptop aan ons uit te lenen met een werkend SolidWorks programma. We hebben afgesproken om met Mukanda, Wilson en ons team zondag het design te bekijken en maandag bij Mukanda langs te gaan in Kakamega om te beginnen met het maken van de mal. Een goed vooruitzicht dus!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan