Muima | Een succesvol project!

Het grootste deel van ons nieuwe product was eindelijk klaar, aangezien de mal de stukken perfect produceerde! De medewerkers konden de stukken hierdoor in veelvoud gaan produceren met het geïnstalleerde pulley system.

Vanaf dit moment zijn we ons gaan focussen op het ophangsysteem van de lamp. We hebben verschillende aanpassingen aan deze zelfgemaakte mal gemaakt door te blijven lassen, slijpen en vijlen. Na vele try-outs slaagden we er uiteindelijk in om ook deze mal tot een succes af te ronden. Dit was een grote opluchting, aangezien het eerste prototype hierdoor eindelijk helemaal klaar was!

Naast ons nieuwe product zijn we druk bezig geweest met het experimenteren met de heat compression machine. Samen met Mama Natasha, de vrouw van onze supervisor, hebben we het proces geoptimaliseerd en hebben we instructies voor de medewerkers opgesteld. Op deze manier kan iedereen in de fabriek de machine veilig gebruiken. Na een extra week van optimalisatie aan de heat compression machine, hebben we een paar goede vierkante platte platen gemaakt die we mee naar Nederland zullen nemen.

Naast het project hebben we veel dingen gedaan met de lokale gemeenschap. Samen met Wilson en zijn medewerkers hebben we de plaatselijke voetbalclub bezocht. We hebben ze een nieuwe voetbal gegeven om mee te trainen en een wedstrijdje met ze gespeeld. Dit was een leuke ervaring! Wilson wil graag bijdragen aan hun team om deze jonge jongens steeds beter te maken op het veld. Hierdoor zullen Muima en Muima Industries hen helpen met het vinden van de juiste spullen zoals voetbalschoenen en scheenbeschermers. Ook zal Wilson hen als FC Muima registreren om in een officiële, lokale competitie deel te kunnen nemen.

Verder bezochten we de eerste klas van een nieuwe, lokale school die net geopend was en nog maar één klas had. Onze gastheer, de bisschop van de plaatselijke Keniaanse Anglicaanse Kerk, vertelde ons dat, omdat ze een nieuwe school zijn, ze nog geen notitieblokken en potloden hebben. Daarom kochten we een notitieblok en een potlood voor elke student. We hebben hen ook enkele woorden en zinnen in het Engels geleerd, zoals hoe ze zichzelf kunnen introduceren. Ook dit was een heel bijzondere ervaring voor ons.

Kortom, het waren een paar drukke maar leuke weken. We hebben genoten van het afronden van het project en zijn we ontzettend trots op de resultaten!

Bedankt Students4Sustainability !

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan