GoCargo! | Laatste update

Helaas alweer de laatste update van het GO Cargo! project. We zijn weer terug in Nederland, wat wel even wennen is met de regen en de kou. De laatste weken in Kisumu, maar ook terug in Nederland waren erg intens. Het project moest worden afgerond. In de laatste week moesten we nog het tweede prototype afmaken en het awareness event voorbereiden. Gelukkig kregen we hulp van onze begeleider Adrien en de lasser Fred met het bouwen van het prototype. Zo konden wij ons focussen op het event. Daarvoor moesten we de banden onderhouden met de artiesten, de straatverkopers en de mensen die kwamen helpen. Inkopen moesten gedaan worden en we hebben gepromoot door de stad.

Tijdens het event werden flyers uitgedeeld met information over de Cargo bike, de maandelijkse betalingen en hoe je de fiets kan aanschaffen. Het event was ook een goede kans om het gehele bedrijf CooP-Kenya naam en bekendheid te geven. Een informatiehoek is gebouwd met daarin een banner over het bedrijf en een "meet the team" poster. Straatverkopers verkochten hun eten en drinken tijdens het event en twee artiesten speelden de hele dag door African Jazz. Om te zorgen dat iedereen zijn kinderen mee kon nemen was er een kinderhoek waar gevoetbald, getekend en zelfs koekhappen gespeeld kon worden.

Om 13:00 gingen de deuren open en langzamer hand stroomde het vol bij het zien van de fietsen en horen van de muziek door de straat. De fietsen hebben geen seconde stil gestaan! Zelfs de kinderen konden na enige oefening op de fietsen fietsen. Één van de bezoekers was zo enthousiast dat hij besloot de fiets mee te nemen voor een ritjes door de stad. Twee uur lang hebben we in de stress gezeten, ons afvragen waar de fiets gebleven was. Gelukkig kwam de fiets terecht, gebracht in de kofferbak van een Tuk-Tuk! (het stuursysteem zat klem en de man was bang om het ons te vertellen). Het probleem was snel verholpen en de fiets kon weer bereden worden.

Ongeveer honderd mensen zijn langs geweest en alle informatie flyers zijn uitgedeeld. Zelfs mensen die we ondervraagd hadden voor het marktonderzoek waren aanwezig. Er is een lijst opgesteld met daarin de mensen die geïnteresseerd zijn in de fiets. Het verdere contact daarmee zal met Adrien verlopen. Al met al kunnen we zeggen dat het evenement een groot succes was en dat de Mbuni zeker zijn intrede heeft gemaakt in Kisumu!

Wij laten CooP-Kenya achter met twee geïtereerde prototypes, een design voorstel met de daarbijbehorende technische tekeningen, een lasser die die tekeningen ook kan lezen en een business model om de fiets op de markt te brengen. CooP-Kenya kan de gemaakte prototypes verbeteren en verkopen. Met deze twee fietsen rondrijdend zal de vraag hoogtstwaarschijnlijk toenemen en zullen er meer bakfietsen op vraag gemaakt worden. De maaktijd is twee weken nu, maar kan verbeterd worden met een investering in een "jig" (een soort mal voor de fietsbuizen). Hiermee wordt de productie geautomatiseerder en daarmee sneller.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van onze verhalen over het project. Wil je nou meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacten; students4coop@gmail.com.

Kwaheri!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan