GoCargo! | Grote vorderingen

Jambo! Habari?
Dat is hoe iedereen hier de dag in Kenia begint. Vorige keer hebben we verteld over onze terugreis naar Kisumu en dat we daar zouden gaan beginnen met het marktonderzoek. Zo goed mogelijk voorbereid gingen we de straat op en spraken we iedereen aan die we tegenkwamen, die moeite hadden met het verplaatsen van spullen. Ondanks dat we goed voorbereid op pad gingen, was het toch moeilijker dan gedacht om met de mensen te communiceren en elkaar te begrijpen. Maar gelukkig kregen we het na een paar dagen onder de knie en hebben we een hoop bruikbare informatieve verkregen.

Niet alleen hebben we mensen op straat aangesproken, ook hebben we een bezoek gebracht aan een aantal vrouwengroepen. Deze vrouwengroepen leggen samen geld in om zaden voor het land te kunnen kopen en het schoolgeld van hun kinderen te kunnen betalen. Het is erg inspirerend om te zien hoe deze vrouwen de handen ineenslaan om hun inkomen te vergroten en de leefomstandigheden te verbeteren.

Met al deze verzamelde informatie hebben we nog een aantal aanpassingen gemaakt aan ons eerste concept design. We waren nu helemaal klaar voor het maken van het eerste prototype! Zonder ervaring gingen we aan de slag, maar gelukkig leerden we snel. Alles was nieuw voor ons, van snijden en lassen tot aan schuren, we hebben een hoop nieuwe vaardigheden geleerd.

Ons doel is om het eerste prototype aan het eind van de week af te hebben. Dit weekend is er namelijk een evenement van Bikeventures (onderdeel van CooP-Kenya), wat een goed moment zou zijn om ons prototype voor het eerst tentoon te stellen. Als dit allemaal lukt, kunnen we ook de week voor de Kerst het prototype al testen. De testpersonen zullen de mensen zijn die we hebben gesproken tijdens ons marktonderzoek, we hebben veel contacten gekregen die enthousiast zijn om ons ontwerp te testen. Volgende keer zullen we vertellen over hoe het prototype is geworden en de reactie van de lokale bevolking hierop!

Meer weten over ons project? Volg onze Facebook pagina voor wekelijkse updates en foto’s over onze tijd in Kenia! http://www.facebook.com/students4coop/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan