Go Cargo! | Voorbereidingen awareness event

“Why are you riding two bicycles at the same time?”

Dit is een van de vele vragen die wij hebben gekregen sinds het eerste prototype klaar is. Inmiddels zijn wij echte professionals in het bouwen van een cargo bike en is het prototype uitvoerig getest. Heel Kisumu stond op zijn kop, want is dat voor een gek ding met een bak voorop? En hoe kan je dat besturen?

Niet alleen hebben wij zelf veel rondgereden door Kisumu, maar de fiets is ook getest door een self help group. Leden van deze group werken samen om economische vooruitgang te boeken en helpen elkaar waar het kan met transport van goederen. Een perfecte groep om onze fiets te testen dus! Zelfs op smalle onverharde wegen met 5 jerrycans vol water ging de fiets netjes vooruit. Deze testdagen hebben veel nieuwe inzichten, verbeterpunten en feedback voor het tweede ontwerp opgeleverd. Het tweede ontwerp wordt op dit moment gebouwd en is hopelijk op tijd af voor het event komende zaterdag.

Tijdens de testdagen zijn wij overweldigd van het enthousiasme van de inwoners van Kisumu over de cargo bike. Iedereen wil er zelf op rijden en verschillende ondernemers zijn al langs de workshop gekomen om te informeren over de prijs. Daarom organiseren wij op 27 januari een awareness event om de nieuwe fiets officieel te lanceren. Het wordt een dag vol fiets gerelateerde activiteiten, live muziek en natuurlijk krijgt iedereen de kans om zelf de cargo bike te proberen. Wij zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Om het event te promoten heeft Nadiye zelfs haar debuut op de Keniaanse radio gemaakt en hangen onze banners door heel Kisumu. Ook zal dit een afsluiter zijn van onze fantastische tijd in Kisumu en bij CooP Kenya. Voor de kerst hebben we tijdens het bedrijfsuitje bij het Victoria meer al een hele leuke dag met alle werknemers gehad, en we weten zeker dat het zaterdag net zo een feest wordt!!

Volgende keer zullen we vertellen over de afloop van het evenement, onze laatste week in Kisumu en de plannen die wij hebben om de continuïteit van het project te verzekeren.

Meer weten over ons project? Volg onze Facebook pagina voor wekelijkse updates en foto’s over onze tijd in Kenia! https://www.facebook.com/Students4CooP/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan