Floating Homes | De aankomst

Al weer iets meer dan twee weken geleden zijn we naar de Filipijnen gereisd. De eerste paar dagen hebben we geacclimatiseerd in de hoofdstad Manilla om vervolgens door te reizen naar onze projectlocatie in Macabebe. Hier zijn we hartelijk ontvangen op het gemeentehuis en hebben we zelfs een eigen kantoor gekregen, waar we ons onderzoek kunnen uitvoeren.

In de eerste week is er kennis gemaakt met het dorp en de lokale bevolking. Overal worden we zeer vriendelijk ontvangen en de mensen staan altijd open om ons te helpen, maar hebben ook kritische vragen die meegenomen kunnen worden in het herontwerp. Mensen van de gemeente hebben ons naar de locatie van het pilotproject gebracht en brengen ons in contact met aannemers en mensen die last hebben van de overstromingen. Hoewel het nu droogseizoen is, is er nu aan de rand van weg al hoogstaand water te zien. Vele huizen zijn verzakt en staan nu al onder water.

Inmiddels is de onderzoeksfase in volle gang en is de eerste vooruitgang geboekt, zijn er interviews gestart en wordt het netwerk uitgebreid. Het netwerken met lokale bevolking en constructeurs in de gemeente is niet alleen belangrijk voor de uiteindelijke bouw, maar ook belangrijk voor de regio. Naast Macabebe is er een gebied van acht gemeenten die de handen in elkaar hebben geslagen om de gemeenschappelijke waterproblemen op te lossen.

Iedere gemeente ziet het drijvende huis als een oplossing voor de vaak dicht bevolkte overstromingsgebieden. Dit geeft aan hoe belangrijk ons onderzoek is voor de lokale bevolking. Over twee weken zullen we onze research tot nu toe presenteren aan de lokale gemeentes en de Nederlandse Ambasade. Dan zal er ook weer een nieuwe update volgen.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan