Drones klaar voor gebruik

In opdracht van Shadowview Foundation zijn de studenten van het project Dragonfleye de afgelopen twee maanden bezig geweest met het ontwikkelen van een prototype multicopter tegen stroperij. Daarnaast zijn ze bezig geweest met het opleiden van park rangers van het Kruger National Park, zodat ook zij de drones kunnen besturen. En dit loopt goed!

De eerste weken zijn de drones gebouwd en uitgebreid getest. Het prototype bestaat uit een quadcopter uitgerust met een infrarood camera om 's nachts gebruikt te kunnen worden. Ook zijn in deze weken park rangers getraind in het besturen van de drones. Ook ontvingen de studenten veel feedback over wat er verbeterd kon worden aan de drones en daar zijn ze mee aan de slag gegaan.

Eén van de verbeterpunten was dat de multicopter zo autonoom mogelijk gemaakt moest worden. Hierdoor is het prototype erg veranderd. Na twee intense weken van bouwen en testen, hebben de jongens een multicopter gebouwd die klaar is om in gebruik genomen te worden. Het systeem bestaat uit een low-budget infrarood camera, een functie waarbij de drone de bestuurder kan volgen en heeft een vliegduur van meer dan een half uur, waarbij het autonoom over een serie van GPS-coördinaten kan vliegen.

Vanwege de succesvolle vooruitgang zijn ze nu bezig met het opzetten van demonstraties in verschillende parken. Verder zullen er meer rangers worden begeleid in het opereren van de drones.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan