DOMO | Eerste 2 weken

De eerste twee weken in Gambia zijn goed verlopen. We zijn meteen ondergedompeld in de Gambiaanse cultuur en lokale gebruiken en zijn met name veel te weten gekomen over de leefomstandigheden hier. Deze opgedane kennis is dan ook goed te gebruiken bij het uitvoeren van ons project.

Vorig jaar is er een solar dryer gebouwd in het dorp Jakaba, en dit was natuurlijk een goede reden om een bezoekje te plegen. Gelukkig kunnen we mededelen dat de solar dryer er in goede conditie bij staat en veel gebruikt is het afgelopen jaar voor het drogen van voedsel. In het regenseizoen hebben ze het ook veilig binnen opgeborgen, om beschadiging te voorkomen. Daarnaast hebben we kennis gemaakt met de inwoners van Ndoky, waar de nieuwe solar dryer zal worden gebouwd. Dit was een speciaal moment, waar de basis is gelegd voor verdere samenwerking. Ze hebben ons de locatie laten zien waar de solar dryer zal komen te staan en
hebben we aan de Alkalo (dorpshoofd), met behulp van een tolk, al onze plannen uitgelegd waar met veel enthousiasme op werd gereageerd.

Als voorbereiding op het bouwen hebben we een aantal markten bezocht, om ons te oriënteren op
materialen en prijzen. Zo zijn gelijk de eerste stappen gezet met het verkrijgen van al het benodigde
materiaal. Al het hout is gekocht en het meeste van het gereedschap is aangeschaft. Al met al zijn
we goed op weg en kijken we uit naar het verdere verloop van het project.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan