Design4Africa | De volgende stap

Stap verder in het bamboefietsenproject.

Design4Africa is weer een stap dichter bij hun einddoel gekomen. Afgelopen maanden hebben ze tijdens hun bezoek in Ghana onderzocht wat zij kunnen betekenen voor de bewoners van het Ghanese platteland. In samenwerking met het Ghana Bamboo Bike Iniative (GBBI) hebben zij een marktonderzoek gedaan en drie concepten ontworpen.

Het team heeft er voor gekozen om geen complete fiets van bamboe te maken, aangezien dit te duur is voor de lokale bevolking. Deze mensen gebruiken nu vooral fietsen uit China, het probleem is alleen dat deze fietsen van slechte kwaliteit zijn en niet veel gewicht kunnen vervoeren. Design4Africa gaat een koppelstuk voor deze Chinese fiets ontwikkelen, een soort verlengstuk van de bagagedrager die het achterwiel naar achteren verplaatst. Hierdoor wordt de capaciteit van de fiets om goederen te vervoeren aanzienlijk vergroot.

Hiernaast gaat het team ook het businessplan ontwikkelen en een plan schrijven hoe het lokale netwerk van fietsenmakers gebruikt kan worden voor de distributie van hun product. Zo kunnen zij ook de mensen in afgelegen dorpen bereiken.

 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan