CHAKO - Update III

Beste lezers,

 

Eindelijk is het zover gekomen, de plastic bike shredder staat op Zanzibar en is volop in gebruik!

 

Na een lange tocht over zee is de bike shredder aangekomen op Zanzibar en heeft CHAKO hem meteen in gebruik genomen in hun net nieuw geopende werkplaats. Deze werkplaats is veel groter, heeft betere werkomstandigheden en is een ware hotspot voor toeristen geworden op Zanzibar. Ze hebben zelf meteen het frame aangepast door het te vervangen door een gelast stalen frame, die in de betonnen vloer is geboord. Hierdoor is de fiets nog steviger en kan de shredder minder snel vastlopen.

 

Momenteel zijn ze bezig materialen te verzamelen om zelf, door middel van ons opgestelde constructieplan het aantal bikeshredders op te schalen. Dit constructieplan met stap voor stap instructies, 3D files en meer is ook te vinden via deze link: https://community.preciousplastic.com/how-to/build-a-bicycle-powered-shredder

 

Door het constructieplan hebben we een framework opgezet voor CHAKO om onafhankelijk hun productie op te kunnen schalen en lokaal ondernemerschap te promoten. Bovendien heeft dit constructieplan ervoor gezorgd dat er wereldwijd met ons prototype verder wordt gegaan. We zijn al benaderd door mensen in Australië, Frankrijk en Duitsland die ons project ook wilden uitvoeren voor hun eigen workshop, om zo op lokaal niveau goedkoop plastic afval te kunnen up-cyclen.

 

We zijn erg trots op ons eindresultaat en wensen CHAKO veel succes toe om ons project op te schalen om zo Zanzibar nog een stukje schoner te krijgen!

 

Groetjes,

 

Sophie, Emma en Jamil

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan