Chako | Laatste weken

In onze laatste weken in Zanzibar hebben we in overleg met het bedrijf Davis & Shirtliff een plan opgesteld om de nieuwe werkplaats van Chako te voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen zouden Chako niet alleen een duurzamer bedrijf maken, maar het is ook de perfecte oplossing voor de frequente stroomuitval in Zanzibar. Omdat de werknemers alleen overdag werken en de zon in Zanzibar vrij constant schijnt zouden zonnepanelen ideaal zijn voor Chako.

Verder hebben we ons in de laatste fase van onze stage bezig gehouden met een aantal andere dingen; we hebben bijvoorbeeld interviews gedaan met de partners van Chako voor een nieuwe Facebook serie en we hebben de producten en de ideeën van Chako gepresenteerd op een basisschool in het dorp Kendwa.

In onze laatste week in Zanzibar hebben we nog goed nieuws ontvangen over de nieuwe werkplaats van Chako. Een van de belangrijkste partners op het eiland, een nieuw resort genaamd Zuri, heeft toegezegd de nieuwe werkplaats te willen steunen met de aanschaf van tweedehands zeecontainers. Hoewel dit erg goed nieuws was, werd helaas wel duidelijk dat we de bouw van de werkplaats niet zelf zouden gaan meemaken. Dit was jammer, maar we hebben we toch alles gedaan wat we voor ogen hadden; het design van de werkplaats is helemaal af, het financiële plaatje is bijna rond en het gehele project blijft achter in de betrouwbare handen van Mani en Anneloes. We kijken zeer positief terug op onze stage en we hebben een geweldige tijd gehad in Zanzibar.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan