Bambu Natural | Mooie resultaten!

¡Hola a todos!

Hier een laatste update vanuit Nicaragua. De afgelopen twee weken hebben we nog een aantal mooie resultaten behaald!

In Rama hebben we eerst onze testinstallatie afgemaakt. De testinstallatie hangt nu bij het huis van onze begeleider Henky, zodat hij vragen van voorbijgangers kan beantwoorden over waar de installatie precies voor dient. Zo kunnen we weer een beetje meer bekendheid voor bouwen met bamboe genereren.

Na Rama vlogen we naar Waspan waar we weer een acht uur lange boottocht naar Esperanza maakten. We wilden graag nog terug naar Esperanza om het project positief af te sluiten en het bamboe werkplaats team een hart onder de riem te steken voor het afbouwen van de werkplaats.

In Esperanza werd er een vergadering georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd was in de verloop van het project. Toen we duidelijk maakten dat we de diefstal van de generator niet accepteerden en echt gingen vertrekken schrok de gemeenschap. De groep stelde voor om met de gehele gemeenschap een nieuwe generator voor het project te kopen. Wij beschouwen dit als en positieve stap en beloofden, dat als de generator er ook echt zou komen, Bambú Social het project voort zou zetten. 

Na deze ontwikkelingen, konden we met een positief gevoel Esperanza verlaten om weer terug te gaan naar Waspan. We namen Marcelo, de leider van het bamboe werkplaats team, mee naar Waspan zodat hij met potentiële klanten voor het afnemen van meubels kon praten. 

In Waspan praatten we opnieuw met de burgemeester Rose Cunningham. Rose had eerder al 3 tafels besteld bij de bamboe werkplaats maar verhoogde nu haar order naar 22 tafels. Dit is natuurlijk een super goede stimulans voor het werkplaats team!

30 januari vliegen we terug naar Nederland. We zijn blij dat nadat alles wat er tijdens het project is gebeurd, we het toch op zo'n positieve manier kunnen afsluiten. We weten zeker dat de bamboe werkplaats in de nabije toekomst zal worden afgemaakt en dat er genoeg orders binnenkomen om de werkplaats draaiende te houden. We geloven dat onze testinstallatie een grote toevoeging zal zijn om het bouwen met bamboe toegankelijker te maken. 

Het project is misschien niet zo verlopen als verwacht, maar we zijn van mening dat de resultaten interessant zijn en we hebben er ontzettend veel van geleerd! We willen alle sponsoren, die hebben meegeholpen dit mogelijk te maken, ontzettend bedanken!

¡Gracias por todo!

Team Bambú Natural

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan