Afronding BrickWork

Het project ‘smart water system’ is alweer bijna afgelopen na vijf maanden hard werken door team BrickWork, deels in Nederland en deels in Madagaskar. De vorige update eindigde met de ontwerpfase. Uit deze ontwerpfase zijn drie concepten ontwikkeld en uiteindelijk is een concept gekozen. Het team in Nederland heeft voornamelijk gewerkt aan het business model en interactie met de tap. Het team in Madagaskar heeft gewerkt aan het prototype en een ‘field research’ om het concept te testen (zie foto’s).

Tijdens de laatste weken (met het complete team in Nederland) is het product-service systeem verder geoptimaliseerd. Het eindresultaat is te zien op de foto. De tap is ontworpen volgens het ontwerpprincipe ‘form follows function’. Voor het project betekende dit dat eerst de binnenkant van het product ontworpen werd. Met behulp van het prototype als ‘proof of concept’ werden de elektronische componenten gevalideerd. Vervolgens kon de uiteindelijke configuratie bepaald worden en werd de buitenkant ontworpen, hierbij waren de interactie, gebruiksvriendelijkheid en productiemogelijkheden in Madagaskar belangrijke aspecten.

Naast het product, is er ook gewerkt aan de service. Dit is een niet-zichtbaar onderdeel van het complete systeem, maar wel erg relevant om smart water system te kunnen laten slagen. De service bestaat uit de organisatorische structuur, educatie, financiële haalbaarheid, onderhoud en reparatie.

BrickWork wil S4S bedanken voor de steun van dit project! Dankzij S4S hebben wij het prototype kunnen maken, deze is in Madagaskar gebleven zodat BushProof hiermee verder kan werken in de toekomst.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan