Inhouse-dag S4S week

Begint op: 20 februari 2020 - 12:00 Eindigt op: 20 februari 2020 - 16:00

Op donderdag 20 februari staat de Inhouse dag van de S4S week op de kalender. Je krijgt de kans om een dagje mee te kijken met een duurzaam bedrijf HIER uit Delft. Dus ben je benieuwd hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat in een duurzaam bedrijf en wil je er op de fiets naar toe kunnen? Houd deze datum dan vrij in je agenda!

Het bedrijf dat we zullen bezoeken is I CHANGE! I CHANGE is een bedrijf met de missie voedselverspilling te minimaliseren. 

Voedsel is er in overvloed, er is meer dan we kunnen eten. Het is voor ons de normaalste zaak van de wereld dat winkelschappen vol liggen met alles waar we trek in hebben. Als we willen is het ook al voor ons gewassen, gesneden of zelfs als maaltijd bereidt. Gemak dient de mens. Maar als gevolg van de groeiende welvaart verliezen we onze waardering voor voedsel. We vinden het zo vanzelfsprekend dat het er is, dat we er steeds nonchalanter mee omgaan en het steeds makkelijker afdanken.

I CHANGE pakt voedselverspilling in de kern aan door de waarde van voedsel te verhogen. Wanneer we weer waardering en respect hebben voor ons eten zullen we er zuiniger mee omgaan, want waar je waarde aan hecht gooi je niet zomaar weg. We stimuleren élke schakel in de voedselketen, klein én groot, om de eigen verantwoordelijkheid te nemen en mee te doen: I CHANGE the value of food!

Sinds november 2019 I CHANGE gestart met en broedplaats in Delft. De I CHANGE broedplaats is de thuisbasis van de beweging met o.a. een wormenhotel, compostplaats, moestuin, én een huiskamercafé waar we regelmatig Food Rescue Dinners en borrels organiseren.

Word jij hier nou net zo enthousiast van als wij? Ga dan met ons mee en ontdek I CHANGE met een rondleiding en een heerlijke zero food waste lunch! We zullen deze tour met de fiets starten vanaf ons kantoor op Kanaalweg 4 om 12:00. 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan