Filmavond @Lumen: Galapagos Hope for the future

Begint op: 7 januari 2020 - 19:30 Eindigt op: 7 januari 2020 - 21:30

Students4Sustainability presenteert: ‘Galapagos: Hope for the Future’

De Galapagos eilanden is de plek waar Darwin begon met de evolutie theorie. Op dinsdag 7 januari was de filmavond georganiseerd in Lumen dat de film liet zien genaamd Galapagos: Hope for the Future. Aan het begin werd de samenwerking tussen S4S en de Blue Feet Foundation laten zien om hun inspirerende verhaal te horen en het publiek ertoe te zetten hen te helpen de vermindering van het populatie van de vogels tegen te gaan. Vervolgens sprak Evert van den Bos - de ervaren regisseur van de film - over hoe hij het voor elkaar heeft gekregen zijn shots tot een succes te maken en de moeilijkheden die allemaal kwamen kijken bij het maken van zo'n film en vele van zijn andere (150) films. 

Tijdens de indrukwekkende documentaire, vloog je met albatrossen over adembenemende landschappen, dook je met een unieke populatie hamerhaaien door een azuur blauwe zee en kwam je werelds grootste schildpadden tegen. Echter, het liet ook de gevolgen zien dat klimaatverandering naar voren brengt op de eilanden. Dit werd weerspiegeld in de determinatie van onderzoekers om het fragiele ecosysteem toekomstbestendig te maken.

Na de film konden mensen sokken van de Blue Feet Foundation winnen en vragen stellen aan Evert. Met een publiek van 100 mensen was the gehele avond een groot succes!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan