Case-dag S4S week

Begint op: 21 februari 2020 - 10:00 Eindigt op: 21 februari 2020 - 18:00

Grijp vrijdag 21 februari de kans om je te meten met duurzaam gerelateerde problemen in het bedrijfsleven tijdens de case dag van de S4S week. Een viertal bedrijven zullen jullie 's ochtends en 's middags een case voorleggen om te zien wat de ingenieurs van de toekomst al kunnen. Dus ben jij degene die na je studie een bijdrage wil leveren en wil je zien waar en hoe dat kan? Schrijf je dan nu in via de google form onderaan deze pagina!

De dag zal plaatsvinden in de collegezaal van DUWO op Professor Schermerhornstraat 4. Het ochtendprogramma zal gevuld worden met cases van Siemens en Nationaal Energietraineeship gevolgd door een lunch. In de middag zullen Stedin en SMK aanwezig zijn, gevolgd door een borrel.

SMK

Ben jij benieuwd naar waar zo’n logo op producten in de supermarkt voor staat? Een keurmerk zegt iets over hoe een product is gemaakt. Als je dit koopt, help je mens, milieu en dierenwelzijn. Hoe komt zo’n keurmerk precies tot stand, wie zijn daar bij betrokken en hoe weet je dat het oké is? Kom erachter tijdens de S4S case-dag.

 

SMK (Stichting Milieukeur) geeft kennis en inzicht in de achtergronden van certificeren en keurmerken, zoals onthewaytoplanetproof , euecolabel en barometerduurzamebloemist.

Nationaal Energietraineeship

Het brede werkveld van de energietransitie is hard op zoek naar professionals die over de grenzen van hun vakgebied heen kunnen kijken. Het Nationaal Energietraineeship speelt in op die behoefte. Dit nieuwe opleidingsprogramma gaat in oktober van start en stoomt onlangs afgestudeerde hbo’ers en wo’ers klaar voor een carrière in een sector die momenteel volop in beweging is.

Nederland streeft naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Die transitie schreeuwt om nieuwe technologieën en grensoverschrijdende visies en een integrale aanpak. Bijvoorbeeld op het gebied van energie-, water- en bodemsystemen, want die vakgebieden krijgen steeds meer met elkaar te maken. “De energiesector heeft een groeiende behoefte aan professionals die niet alleen goed opgeleid zijn, maar ook een brede blik hebben”, vertelt Jacob Froling, initiatiefnemer van het Nationaal Energietraineeship. “De energietransitie was al actueel natuurlijk, maar wordt nu echt urgent. Onze trainees worden opgeleid om organisaties in het brede werkveld van de energietransitie te helpen aan oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.”

Stedin

Stedin is een groot nederlands energiebedrijf die in het jaar 2030 de fijnstof en CO2 uitstoot dusdanig willen inperken dat het binnen grenzen van wat onze  planeet aankan valt. Zij promoten de overgang van fossiele brandstoffen naar elektriciteit. Door alle moderne technieken heeft elektricteit een veel grotere duurzame potentie dan bijvoorbeeld gas en olie. Stedin neemt ook deel aan verschillende samenwerkingsverbanden met klanten, overheden, startups, marktpartijen en natuurlijk universiteiten om de energietransitie mogelijk te maken. Dus wil jij hen helpen stappen te maken door te brainstormen over de drempels onderweg naar deze energietransitie kom dan vrijdag 21 februari langs!

Siemens

Duurzaamheid in de praktijk brengen is in het belang van toekomstige generaties. De duurzaamheidsinitiatieven van Siemens zijn een essentieel aspect van de succesvolle uitvoering van hun strategieprogramma Vision 2020+. Het begrip van duurzaamheid is volledig gebaseerd op de bedrijfswaarden - verantwoord, uitstekend, innovatief. Bij Siemens definiëren ze duurzame ontwikkeling als het middel om winstgevende en langdurige groei te realiseren. Daarbij sluiten ze zich extern aan bij de doelstellingen van de VN-agenda voor duurzame ontwikkeling voor 2030 en streven ze intern naar een evenwicht tussen mens, milieu en winst. Dus ben je benieuwd hoe een van de grootste bedrijven ter wereld dit allemaal klaar kan spelen? Schrijf je dan gauw in voor de case dag!

Ben je nu net zo enthousiast geworden over deze bedrijven als wij? Schrijf je dan nu in voor de case dag via deze Google form!

 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan