Laatste projectnieuws

 • Team Zoom

  Team Zoom | Update 3

  11 dec. 2018

  Nadat Team 1 weer terug in het land was, met een tas boordevol nieuwe inzichten voor het project, zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe versie van het prototype en onze visie.

 • Team Zoom

  Team Zoom | Update 2

  4 dec. 2018

  Week 2 van ons bezoek in Nigeria!

  Na de week in Ibadan te hebben doorgebracht, zijn we heel wat wijzer geworden. We hebben onderzoek gedaan naar de verschillende levels van de gezondheidszorg in Nigeria. Hieruit hebben we veel informatie gekregen over aandachtspunten voor de implementatie in de gezondheidscontext van ons product. Verder zijn we bij veel lokale marktjes geweest waar we onze vrije dag hebben besteed om de Nigeriaanse cultuur te snuiven.

 • Team Zoom

  Team Zoom | Update 1

  13 nov. 2018

  Een update van team Zoom!

  In de afgelopen paar weken hebben we met het team voorlopige prototypes uitgewerkt die we mee kunnen nemen naar Nigeria, om ze daar te demonstreren en te verbeteren.

Team Zoom

Schistoscope.

Schistosomiasis is een parasitair verwaarloosde tropische ziekte die vooral voorkomt in Sub-Sahara Afrika. Meer dan 250 miljoen mensen zijn geïnfecteerd en 700 miljoen hebben de kans op infectie. Deze parasiet bevindt zich vooral in stilstaande waterbronnen. Het gevaar aan deze parasiet is dat deze via de huidoppervlak binnen dringt. Hierna vermenigvuldigt het zich in de blaas en ontwikkelt tot wormen die zich via de bloedbaan verplaatsen naar alle organen en deze vervolgens aan tast. 

Het probleem is dat deze ziekte vooral voor komt in armere delen van Afrika zonder goede sanitaire voorzieningen. Doordat de ziekte het lichaam langzaam aantast, weten veel patiënten niet dat ze besmet zijn. En doordat de diagnose van de ziekte een duur en lang proces is, word de ziekte en symptomen genegeerd.

Hiervoor gaan wij, team zoom, de Schistoscope ontwikkelen. Het team bestaat uit:

Satyajith Jujjavarapu - Embedded systems

Jasper Faber - Integrated Product Design

Joy Hooft Graafland - Integrated Product Design

Antonio Chozas - Integrated Product Design                 

Sonali Patel - Integrated Product Design

Salvador Lluch - Integrated Product Design

De Schistoscope is een medisch diagnose apparaat gebaseerd op algoritmes die in een smartphone geïntegreerd zijn. Deze algoritmes zullen automatisch de gefilterde parasiet eieren detecteren. Het product zal open source zijn en lokaal geproduceerd worden in samenwerking met lokale universiteiten om zo ondernemers te stimuleren.

Het doel van het project is om een goedkoop, slim diagnostisch apparaat te ontwikkelen die lokaal geproduceerd en gerepareerd kan worden om zo toegankelijk te zijn voor de laatste mijl zorgverleners. De Schistoscope zal zo ontwikkeld worden dat er geen expertise nodig is om het product te bedienen, waardoor toegankelijk nog meer toeneemt.

Om het product optimaal te ontwikkelen en te integreren, zal het project bestaan uit 2 bezoeken op locatie. In het eerste bezoek zal er gefocust worden op het in kaart brengen van de fabricage mogelijkheden en de samenwerking met de universiteiten om zo inzichten te krijgen om het prototype te verbeteren.

Het tweede bezoek zal zich compleet focussen op het testen van de uiteindelijke prototype en de implementatie van het product. Hierbij zal ook gekeken worden naar toekomstige stappen die gezet kunnen worden hiervoor. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van het project? Houd deze site in de gaten en onze instagram: schistosomiasis.zoom

Bij vragen over het project neem contact op met: zoomdelft@googlegroups.com