Laatste projectnieuws

 • Greenport Marowijne

  Greenport Marowijne | Week 11 & 12

  31 jan. 2018

  De laatste week waren we niet alleen ontzettend druk met de bouw van de metalen kas op de Barronschool, maar hebben we ook nog gewerkt aan het eerste irrigatie systeem van de TU Delft in Moengo. Door de tijdsdruk en enkele vertragingen in de bouw is het systeem nog niet precies af zoals gewenst, maar we hebben een betrouwbare docent gevonden die met zijn klas dit project tot een succesvol einde gaat brengen. 

 • Greenport Marowijne

  Greenport Marowijne | Week 9 & 10

  28 jan. 2018

  De Afgelopen weken hebben we gebruikt om een analyse te maken van alle data die we tijdens de eerste twee maanden in Suriname hebben verzameld. Dit resulteerde in de conclusie dat een drip-kit de best toepasselijke oplossing is en we hoeven ons aanvankelijke ontwerp dus niet aan te passen.

 • Greenport Marowijne

  Greenport Marowijne | Week 7 & 8

  30 dec. 2017

  Gezien het hier inmiddels ook kerstvakantie is en de Surinaamse december feestmaand in volle gang is, liggen de boerenbezoeken op een lager pitje. Afgelopen weken hebben we dan ook gebruikt om een analyse te maken van alle data die we tijdens de eerste twee maanden in Suriname hebben verzameld. Dit resulteerde in de conclusie dat een drip-kit de best toepasselijke oplossing is en we hoeven ons aanvankelijke ontwerp dus niet aan te passen.

Greenport Marowijne

Vanaf 4 november zullen wij, Joep, Kris en Chris (v.l.n.r.) voor 3 maanden in Suriname verblijven. We zitten dan in het dropje Moengo, in de regio Marowijne.

 In Marowijne is er sinds het verdwijnen van de bauxietindustrie veel mensen werkloos en is er een dreigend voedseltekort. De afgelopen jaren zijn hier al meerdere groepen heen gegaan in het kader van kassenbouw, alleen zij hebben nooit onderzoek gedaan naar een irrigatiesysteem, hoewel dit wel van groot belang kan zijn bij de kassenbouw. Omdat Suriname een tropisch klimaat heeft is er in sommige periodes te veel water en in sommige juist te weinig waarbij het ook nog eens veel te warm kan zijn voor bepaalde gewassen, daarom kan een goed systeem bijdragen aan de opbrengst en effectiviteit.
Wij gaan dan ook eerst een marktonderzoek doen naar de problemen en wensen omtrent irrigatie, om vervolgens met behulp van S4S en de gevonden informatie een prototype te maken en te testen. Hierna kunnen er meerdere verbeterde prototypes gemaakt worden. Het is de bedoeling om dit systeem zo te maken, dat het een geïntegreerd onderdeel wordt van het houten kassenproject.