Laatste projectnieuws

  • FD Kilimanjaro

    Analyse afgerond

    11 feb. 2015

    De studenten van FT Kilimanjaro hebben niet stilgezeten. Vertrokken met de gedachte een plan te ontwikkelen om problemen van de jaarlijkse overstromingen te beperken, zijn de studenten het veld in gegaan om data te verzamelen.

FD Kilimanjaro

 

In Mtakuja, Tanzania, werkt de Nederlandse NGO FD Kilimanjaro aan het Mtakuja Development Project, dat de armoede bestrijdt in de gemeenschap door te werken aan een duurzame verbetering van gezondheid, educatie, voedselzekerheid, inkomen en infrastructuur. Deze ontwikkelingen worden belemmerd door het jaarlijks overstromen van meerdere rivieren die een aantal kilometer benedenstrooms uitmonden in het Nyumba ya Mungu Reservoir. De wateroverlast bevindt zich in de dorpen Majengo-samanga, Kirungu, Chem Chem ps, Mikocheni en Mikocheni ndogo, waar zo'n 8000 mensen woonachtig zijn. De dorpen vinden hierdoor jaarlijks veel schade aan hun gewassen, doordat het water dat zo'n halve meter hoog staat. De overstroming brengt echter ook voordelen met zich mee. De klei die wordt afgezet tijdens de overstroming, dient als vruchtbare bodem voor de gewassen.

De gemeenschap vraagt om een integrale oplossing voor het waterprobleem tijdens deze weken en studenten van de TU Delft willen hier maar al te graag onderzoek naar doen. De studenten, allen met een achtergrond in de Civiele Techniek, zullen op zoek gaan naar een een watersysteem op maat, zodat de overstromingen het gebied niet meer treffen, maar juist verder zullen helpen.