Laatste projectnieuws

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Afronding van het project

  31 jan. 2019

  Sinds de vorige keer zijn er weer een hoop ontwikkelingen. Toen waren we, net als nu, in Thakurdwara, het dorpje bij de ingang van het nationale park. Zoals toen vermeld waren we bezig met de test site in het park, waar muizen de bedrading van het camerasysteem kapot hadden gebeten en het hek weer opgebouwd diende te worden. Beide is gelukt binnen de planning van een week na aankomst in Thakurdwara op 3 januari.

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Vakantie en demosite

  10 jan. 2019

  Vrijdag 4 januari 2019

  Thakurdwara, Bardiya District, Zuidwest Nepal

   

  Inmiddels zijn we alweer in 2019! Allereerst daarom de beste wensen voor komend jaar! De demo site waar we de vorige keer over spraken staat nu bijna helemaal. In de rest van december hebben we de laatste materialen verzameld en een week lang het hek opgebouwd.

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Update 2

  9 dec. 2018

  Nu het heerlijk avondje is gekomen, hebben wij ons hier in Nepal weten te onthouden van de pietendiscussie. Sinds de vorige update zijn er weer een hoop dingen veranderd. Waar we ongeveer drie weken geleden nog in Thakurdwara waren, in en om het kantoor van NTNC, verblijven we nu al weer ruim twee weken in Janaknagar, een gehucht in de top van de delta die Geruwa is. Met aan de westkant de Karnali en aan de oostkant Bardiya National Park behoort ook Geruwa tot de bufferzone. Geruwa is het gebied waar het daadwerkelijke hek omheen staat en waar ons nieuwe bedachte design als het goed is gaat worden geïmplementeerd

Electric Fence Bardiya

Voor ons project in het kader van onze minor International Entrepreneurship & Development gaan we naar het Bardiya National Park in het zuidwesten van Nepal. In de bufferzone rond het Nationale Park vestigden veel boeren zich op het vruchtbare terrein. Omdat deze velden en boerderijen olifanten aantrekken, woeden de olifanten de dorpen en boerderijen op zoek naar voedsel.

Een olifant is een zeer intelligent en sterk dier, dat moeilijk te stoppen is als het eenmaal voedsel ruikt. De boeren in Nepal hebben de olifanten niet op veilige afstand kunnen houden, wat heeft geleid tot veel schade aan de velden en dorpen.
Wanneer een olifant een dorp binnenstapt op zoek naar voedsel, houdt niets hem tegen. De vernietigde velden en huizen om bij het eten te komen. De schade die door deze acties wordt aangericht, wordt geschat op maximaal 80.000 euro per jaar.

Om deze problemen op te lossen, herontwerpen we de huidige hekken rond de dorpen en boerderijen, een gebied met een omtrek van 35 km. De Himalaya Tiger Foundation is al enkele jaren bezig met deze problemen en vroeg de TU Delft en ons om hen te helpen. In de tussentijd wordt er veel geld verspild aan elektrische hekken, zonder succes. Er is een testsite opgezet in het midden van het Nationaal Park om de verschillende ontwerpen te testen. Het verzoek aan ons is om de mogelijkheden van materialen en ontwerp verder te onderzoeken en het nieuwe ontwerp op de testsite te testen. Op deze manier zullen de lokale mensen geen geld meer verspillen aan enorme investeringen in hekken die niet werken. Als gevolg hiervan zullen ze de mogelijkheid hebben om te investeren in hun eigen huis, kinderen en de toekomst.