Laatste projectnieuws

 • Cassava

  Final update Cassava

  9 feb. 2017

  Tijdens de laatste fase van Project Cassava, zijn twee van onze groepsgenoten opnieuw afgereisd naar Indonesië. Dit keer was de eindbestemming het kleine boerendorpje Tubaba, op het eiland Sumatra. Uit eerder onderzoek was gebleken dat de kleinschalige boeren in Indonesië veel oogst verliezen door hun intuitieve besluitvorming. Zaden worden geplant op basis van data die bleken te werken in voorgaande jaren, kunstmest wordt te pas en te onpas toegevoegd indien de plantgroei niet naar wens is en regenval wordt voorspeld door de dikte van de wolken te observeren. Handmatige observatie van de omgeving zal een steeds minder betrouwbare basis van besluitvorming zijn, omdat het klimaat in Indonesië aan het veranderen is.

 • Cassava

  Update Cassava 1

  15 nov. 2016

  Na de resultaten van de onderzoeken in Jakarta en het dorp Ciptagelar verwerkt te hebben in analyses hebben we onderzoek gedaan naar de markt. Daarbij hebben we o.a. gekeken naar de concurrentie met andere bedrijven, maar ook de relevante trends en ontwikkelingen in Indonesië. Om het probleem nog iets beter te begrijpen hebben we ook onderzoek gedaan naar klimaat en landbouw voor de context waarvoor we gaan ontwerpen. 

 • Cassava

  Update 1 Cassava

  10 okt. 2016

  Na een snelle start en veel voorbereidingen in de eerste weken zijn we voor twee weken afgereisd naar Indonesië om alle nodige onderzoek te doen om een beter beeld te krijgen over het probleem en context.

Cassava

Wij zijn team Cassava, een team van vier Industrieel Ontwerpen studenten aan de TU Delft. Tijdens dit project werken we samen met de Indonesische startup CI-Agriculture, die big data technologie wilt gebruiken voor de agrarische sector. Samen willen we de boeren in Indonesië helpen te anticiperen op klimaatverandering om de voedselzekerheid te verbeteren.

Indonesië is een land dat erg kwetsbaar is voor de gevolgen van klimaatverandering. De boeren hebben weinig kennis over klimaatverandering en zijn verward over de onregelmatige oogsten. Dit zorgt voor een daling van de productie in de landbouw en vormt een risico op het inkomen van de boeren en daarmee de voedselzekerheid van de bevolking. Wij willen dit voorkomen door de boeren te voorzien van de essentiële kennis en informatie over de weersomstandigheden, met het ontwikkelen van een duurzame en goedkope weerstation.

Tijdens dit project zullen we naar Indonesië gaan om onderzoeken te doen en het ontwikkelde product te testen.

We houden jullie graag op de hoogte!

Om meer te weten over onze activiteiten, volg ons op www.facebook.com/cassavaproject