Komende evenementen

  • S4S week

    5 mrt. 2018 - 10:00  –  9 mrt. 2018 - 18:00
  • Symposium

    15 mei 2018 - 19:00  –  15 mei 2018 - 22:00

S4S Nieuws

Symposium

S4S Symposium 2018 - 15 mei 2018

“What’s shaping the path to a sustainable future?”

 

Sinds haar oprichting in 2007, investeert Students4Sustainability wereldwijd in duurzame TU-Delft projecten. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd om studenten van de TU Delft te laten meedenken en -praten over een duurzame toekomst, en de rol die zij als ingenieurs daarin zullen vervullen. Het grootste evenement dat S4S jaarlijks organiseert is het S4S Symposium, dat dit jaar zal plaatsvinden op 15 mei te Delft. Vorig jaar werd het symposium, waar onder anderen Diederik Samson en Paulette van Ommen spraken, bezocht door ruim 700 belangstellenden.

Wij, de S4S Symposium commissie 2018, mogen dit jaar het evenement naar een nieuw niveau tillen. We weten dat de de studenten van de TU Delft al aardig veel nadenken over klimaatverandering, en de verschillende factoren die eraan bijdragen - zij proberen het gebruik van fossiele brandstoffen te vermijden, hebben wellicht al zonnepanelen op het dak van hun studentenhuis, en weten waarschijnlijk alles over hun elektrische droomauto. Daarom kiezen we met dit symposium voor een ietwat abstracte invalshoek: “Wie of wat bepaalt de koers naar een duurzame toekomst?”. Wij willen meer weten over de onzichtbare krachten die het debat beïnvloeden, over de geheime wegen waarover de publieke mening en visie zich voortbeweegt, over de beslissingen die genomen worden voordat de problemen herkend zijn. Waar ligt de machtsverdeling tussen een goedbedoelende politicus en een lobbyist vanuit de industrie? Hoe kan een krant artikelen blijven publiceren die men graag leest, zonder dat zij haar integriteit verliest? Kan iets eigenlijk echt ‘duurzaam’ zijn? Wij willen zoveel mogelijk vragen over bekende en onbekende factoren stellen, en wellicht ook samen beantwoorden - in ieder geval willen wij onze bezoekers meer dan genoeg geven om nog lang over na te kunnen denken.

 

 

S4S Symposium 2017: Drastic climate change

 

Afgelopen S4S week was een groot symposium georganiseerd over in hoeverre de techniek de klimaat verandering tegen kan gaan. De volgende sprekers waren aanwezig.

Diederik Samson - ex-politicus en -lijsttrekker PvdA
Arno Smets - TU Delft professor Sustainable Energy Technology en winnaar beste MOOC docent 2016
Ferdinand Grapperhaus - CEO en Co-founder van PHYSEE
Paulette van Ommen - CEO Global Climate Lead (Royal DSM)

Kijk hier het volledige symposium terug: