Symposium

Sinds haar oprichting in 2007, investeert Students4Sustainability wereldwijd in duurzame TU-Delft projecten. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd om studenten van de TU Delft te laten meedenken en -praten over een duurzame toekomst, en de rol die zij als ingenieurs daarin zullen vervullen. Het grootste evenement dat S4S jaarlijks organiseert is het S4S Symposium. 


S4S Symposium 2019: ''To be anounced''

Wil jij helpen bij het organiseren van het S4S symposium volgend jaar? Jaarlijks help een commissie van ongeveer 5 enthousiaste studenten S4S bij het organsieren van het symposium. Interesse? Stuur een mailtje naar info@students4sustainability.nlS4S Symposium 2018: ''What's shaping the journey to a sustainable future?''

In Mei 2018 organiseerde S4S haar tweede symposium. Tijdens dit symposium stond de vraag centraal: ''Wie of wat bepaalt de koers naar een duurzame toekomst?'' Wij behandelde wat de onzichtbare krachten zijn die het debat beïnvloeden, wat de geheime wegen zijn waarover de publieke mening en visie zich voortbeweegt en hoe beslissingen worden genomen voordat de problemen herkend zijn. Waar ligt de machtsverdeling tussen een goedbedoelde politicus en een lobbyist vanuit de industrie? Hoe kan een krant artikelen blijven publiceren die men graag leest, zonder dat zij haar integriteit verliest? Kan iets eigenlijk echt 'duurzaam' zijn? De volgende sprekers waren aanwezig:

Marianne Thieme  - politicus en -lijsttrekker PvdD
Klaas van Egmond - Professor of Sustainability and Environment at Utrecht University
Babette Porcelijn - auteur van het boek: ''verborgen impact''
Piet Sprengers - Hoofd duurzaamheid ASN Bank.

Kijk hier het volledige symposium terug:S4S Symposium 2017: ''Is technology in time to prevent a Drastic Climate Change?''

Tijdens de S4S week in 2017 was het eerste grote symposium georganiseerd door students4Sustainability. Centraal stond in hoeverre de techniek de klimaat verandering tegen kan gaan. De volgende sprekers waren aanwezig: 

Diederik Samson - ex-politicus en -lijsttrekker PvdA
Arno Smets - TU Delft professor Sustainable Energy Technology en winnaar beste MOOC docent 2016
Ferdinand Grapperhaus - CEO en Co-founder van PHYSEE
Paulette van Ommen - CEO Global Climate Lead (Royal DSM)

Kijk hier het volledige symposium terug: